Alles wat je moet weten over de warmtekrachtkoppeling

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Op het eerste gezicht lijkt het een heel saai onderwerp, maar de warmtekrachtkoppeling geeft voordelen voor zaken die u elke dag aangaan! Zo bespaart u namelijk enorm veel op uw energierekening & draagt u een mooi steentje bij aan het milieu. Het is namelijk heel rendabel om een warmtekrachtkoppeling te laten installeren op uw bedrijf of zelfs bij u thuis (kies dan wel voor een Micro WKK). Daarnaast hoeft u zich geen zorgen meet de maken over de warmte binnen uw bedrijf en zullen uw werknemers ook tevreden zijn op de werkvloer. Dat is toch wat we allemaal willen? Dit zorgt voor een betere sfeer op het kantoor en een betere pro activiteit van uw werknemers, wie wil dat nou niet? Hieronder leest u de voordelen van de warmtekrachtkoppeling voor uw bedrijf en voor het milieu.

Voordelen warmtekrachtkoppeling

Wat zijn nou precies de voordelen van een warmtekrachtkoppeling? Voornamelijk is de troef van een WKK de gezamenlijke opwekking van warmte en elektriciteit die in de brandstof aanwezige nuttige energie veel beter wordt benut. Bij deze zogenaamde vorm van cogeneratie is er veel minder brandstof nodig, dan bij een gescheiden productie van warmte en elektriciteit. We moeten zuinig omspringen met de bronnen die we hebben en daarom is het kiezen voor cogeneratie een zeer goede oplossing.

Een WKK
Een WKK (bron Wikipedia)

Voordelen voor het milieu

Maar wat zijn nou precies de voordelen voor het milieu? Zijn hier specifieke cijfers van? Wat brengt een warmtekrachtkoppeling eigenlijk op? Nou, minder brandstofverbruik houdt ook in dat de CO2-uitstoot en de uitstoot van andere schadelijke stoffen gereduceerd wordt. De impact op het leefmilieu is aanzienlijk tegenwoordig, waardoor we met de warmtekrachtkoppeling onder andere de volgende realisaties willen bereiken in 2020:

  • 20% vermindering van broeikasgas uitstoot in vergelijking met niveau van 1990
  • 20% hernieuwbare energie productie
  • 20% verbetering op de energie efficiëntie