App Ontwikkeling

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Op dit moment zijn er twee grote spelers op de mobiele markt, Google’s Android en Apple’s iOS, die samen 95% van de mobiele markt in handen hebben. Tel daar Windows Phone bij op en u bedient 99% van de markt. Uw app mag daarom niet ontbreken op deze platformen.

iOS app ontwikkeling

iOS-gebruikers houden van eenvoud en kwaliteit. Deze doelgroep is kritisch maar ook veelal bereid om te betalen voor apps. Met de innovatieve kracht van Apple kunt u inspelen op deze massa met creatieve ideeën. iOS apps worden ontwikkeld met Xcode welke enkel beschikbaar is op macOS. Xcode is een geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) dat een suite van software development tools bevat ontwikkeld door Apple voor het ontwikkelen van software voor OS X, iOS, WatchOS en tvOS. Voor het eerst uitgebracht in 2003, de laatste stabiele release is versie 7.3.1 en is gratis beschikbaar via de Mac App Store voor OS X El Capitan gebruikers. Geregistreerde ontwikkelaars kunnen preview-releases en eerdere versies van de suite te downloaden via de Apple Developer website.

Android app ontwikkeling

Een van de meest gebruikte mobiele platformen en een grote doelgroep die interessant is voor games en health-apps. Android is toekomstgericht en de basis voor smartphones, tablets, slimme horloges en meer. Voor het ontwikkelen van Android apps heb je meerdere keuzes maar de officiele IDE is Android Studio. De gebruikte programmeertaal voor Android apps is Java.

Windows app ontwikkeling

Met een gekleurde uitstraling en simpele opbouw kiest de gebruiker voor gemak. Het aantal Windows Phone-gebruikers is een snel groeiende doelgroep. Door ook een Windows Phone-app te ontwikkelen bereikt u de meeste smartphonegebruikers in de markt. Voor meer informatie over Windows app development bezoek je de Get started with Windows apps pagina.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.