Apps downloaden en installeren op de iPhone en iPad

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Met iTunes kun je tegenwoordig niet alleen muziek beheren en luisteren, maar ook films en apps downloaden. In deze handleiding laten we zien hoe je heel eenvoudig een Apple ID kunt aanmaken en hiermee apps kunt downloaden op je iPhone, iPod Touch of je iPad.

Apple ID aanmaken

De allereerste keer dat je een iPhone of een iPad opstart, wordt je gevraagd om een Apple ID aan te maken. Een Apple ID heb je nodig als je iets van de iTunes Store of de App Store wilt downloaden. We zullen daarom niet uitleggen hoe je een Apple ID aanmaakt, maar hoe je deze koppelt aan je credit card of je bankrekening zodat je betaalde apps kunt aanschaffen.

Credit Card

Start eerst iTunes en ga vervolgens naar Menu > Store > Toon account. Je ziet hier je account overzicht. Klik nu onder Apple ID overzicht op Betaalgegevens. Selecteer nu je credit card door op het logo te klikken en vul vervolgens alle gegevens in. Als je klaar bent rond je het af met Gereed rechtsonder het scherm.

Apple ID koppelen aan je rekeningnummer

Als je geen credit card hebt, kun je ook je rekeningnummer koppelen aan je Apple ID om apps aan te schaffen. Dit gaat via een externe dienst genaamd Click and Buy. Klik daarom op het Click and Buy logo en vervolgens op Ga door rechtsonder om door te gaan.

iTunes Click and Buy
Koppel iTunes aan Click and Buy op apps te kopen.

Als het goed is wordt nu je browser geopend met daarin de pagina van Click and Buy waar je een account kunt aanmaken. Selecteer nu de optie Automatische overschrijving en vul vervolgens je rekeninggegevens in.

Click and Buy iTunes
Click and Buy aan iTunes koppelen.

Heb je alle gegevens ingevuld? Klik dan op Verder om door te gaan.Vul nu alle gegevens in en en klik op Verder. Je kunt nu Click and Buy koppelen aan je Apple ID zodat je ook betaalde apps zoals Whatsapp of Angry Birds kunt kopen.

Apps downloaden met iTunes

Je kunt apps op twee manieren downloaden. Makkelijkste manier is direct via je iPhone of je iPad. Een andere optie is om dit via iTunes te doen. Downloaden van Apps via iTunes doe je als volgt:
Start iTunes en klik rechtsboven op iTunes Store
Klik nu in het menu op App Store

iTunes Store
iTunes Store

Je bent nu in de App Store waar je gratis en betaalde apps kunt downloaden voor je iPhone, iPod Touch of je iPad. In de slider zie je een aantal uitgelichte apps en rechtsboven in iTunes kun je zoeken op een app. Door op het pijltje bij App Store in het menu te klikken kun je ook navigeren door de verschillende categorieën.

Om een app te downloaden kies je eerst een app en klik je op het icoontje hiervan. Zo kom je op de pagina van de desbetreffende app. Op deze pagina kun je een app kopen of gratis downloaden door op de download button te klikken. Indien het een betaald app is, dan wordt de prijs hier ook altijd vermeld.

Apps Downloaden
Apps Downloaden vanuit de App Store

Dat was het. Hopelijk kom je hiermee verder maar mocht je vragen hebben, stel ze dan gerust door een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.