Barista cursus volgen via het internet

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Via het internet worden verschillende barista cursussen aangeboden. Dit maakt het voor de meeste koffieliefhebbers die een barista cursus willen volgen een lastige keuze, omdat er zoveel barista cursussen en barista opleidingen zijn. Maar hoe kies je nou de juiste barista cursus? Lees snel verder en wij vertellen jou er meer over.

Het verschil tussen een barista workshop en barista cursus

Ten eerste moet je voor jezelf bepalen of je een barista workshop of een barista cursus wilt volgen. Dit kun je het beste laten afhangen van je ambities. Wanneer je het ver wilt schoppen in de koffiewereld of wanneer je meer wilt weten dan het algemene koffieverhaal, kun je het beste voor een barista cursus kiezen. We raden je aan om een barista cursus volgens de SCAE normen te volgen, omdat je dan een diploma krijgt voor koffie die overal ter wereld erkend wordt. Koffie cursussen vind je hier.

Een barista workshop duurt korter en daarnaast krijg je vaak geen diploma. Daarnaast is een koffieworkshop een stukje goedkoper. Zo volg je pas een barista opleiding vanaf een aantal honderd euro’s, terwijl je al een barista workshop kunt regelen vanaf 60 euro.

Waar een barista cursus volgen?

Zorg ervoor dat je met betrouwbare mensen in zee gaan die jou echt beter willen maken als barista, alleen dan krijg je namelijk waar voor je geld. Daarnaast doe je er goed aan om alleen een barista cursus te boeken wanneer het aantal deelnemers minimaal is. Wanneer de groep te groot is krijg je weinig persoonlijke aandacht, wat het leerproces er niet beter op maakt.