Begin al onderweg met het plezier hebben voor een dagje uit

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Je kunt weken uitkijken naar een dagje met z’n allen en al helemaal een dolle boel wordt het als het vertrek voor de deur staat. Laat het plezier dan vooral niet vergallen omdat de rit naar dierenparken in Nederland, wildlife of andere bestemming iets langer uitpakt dan gehoopt.

Met name als het weer toch ook niet meezit, wordt het geduld en het goede humeur nog wel eens op de proef gesteld. Het gevolg kan zijn dat je voordat je aankomt bij je favoriete attractie de rek er al wel uit is. Bereid je dus goed voor. Hieronder een paar tips, die absoluut kunnen helpen bij een geslaagd dagje uit. Dat begint namelijk al bij het allereerste begin.

Neem de tijd
Je wilt van alles beleven en je wilt van alles doen, zeker als het je geld kost om er eens flink op uit te gaan. Maar je bent tijdens een dagje naar een dierentuin of wildland geneigd om hetzelfde tempo aan te houden als een normale werkdag met de bijbehorende gebruiken. Doe het lekker niet en je hebt meteen al een aangename afwisseling in het patroon te pakken. Ook leuk voor de kinderen, want je hebt waarschijnlijk op die manier ook meteen meer tijd voor ze. Zo jong als ze zijn, ze zullen het direct meekrijgen en begrijpen en dat is dan weer een goede opsteker voor de rest van de dag.

Controleer nog een keer of je alles hebt
Misschien een dooddoener, maar in het digitale tijdperk is het enorm handig om bepaalde zaken twee keer te controleren, en daar horen tickets zeker bij. Vroeger kocht je een kaartje bij de kassa van de dierentuin en was het klaar, of je bestelde een papieren exemplaar dat vervolgens werd opgestuurd. Wat dan ook, je had iets in handen. Tegenwoordig werkt het overgrote deel van de organisaties voor evenementen digitaal, met als gevolg dat veel zaken als kortingbonnen en tickets in je mailbox terecht komen. Check dus voordat de dag begint of je alles wel ontvangen hebt. Zo niet, controleer eerst je spambox ,want met name bijlagen willen daar nog wel eens in terecht komen. Aangetroffen? Print ze uit, het liefst een dag voordat je weggaat. Zo ligt het klaar en hoef je niet ‘s ochtends vroeg te stressen en te rennen naar de winkel voor inkt voor je printer.

Kijk in de auto voor vermaak en eten
Hoe de kindjes zoet, en neem je lunch mee of repen. Maar pas ook op voor een overdaad aan suiker. Dat hebben kinderen niet nodig in de hoeveelheden die ze krijgen en stuiterende kinderen op de achterband maken het er niet gemakkelijker op onderweg. Veel plezier in je favoriete dierentuin of wildland!