Besparen op je pianolessen?

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Besparen op je pianolessenWanneer je het pianospel beoefent voor je hobby, dan kan dit soms best prijzig zijn. Daarom is het weleens leuk om te weten hoe je nou echt kunt besparen. Door een flinke besparing worden de pianolessen niet alleen veel leuker, maar kun je straks misschien wel een professioneel toetsinstrument kopen. Hieronder worden de verschillende methodes van piano spelen met elkaar vergeleken om vervolgens een juiste keuze te kunnen maken. Daarnaast zal het één en ander aan advies gegeven worden voor beginnende pianisten.

Piano leren spelen hoeft niet duur te zijn

Er zijn meerdere methodes, welke je het pianospel kunnen leren. Maar welke is nou het beste? Om de juiste methode te kunnen kiezen houden we natuurlijk rekening met meerdere factoren. Denk hierbij aan de prijs, kwaliteit van de aangeboden lesstof en het gemak waarmee de pianist de pianolessen kan volgen. Hieronder worden puntsgewijs de belangrijkste kenmerken gegeven van elke piano lesmethode:

  • Muziekschool: wanneer je pianolessen volgt bij een muziekschool, dan gebeurt dit vaak klassikaal. Je krijgt begeleiding van een professionele pianist en hoeft zelf niet voor een toetsinstrument te zorgen. Daarnaast moet je wel elke keer op en neer om voor een half uurtje piano te kunnen spelen. Ook zal je het pianospel leren op basis van het notenschrift (noten leren lezen), wat voor beginnende pianisten best lastig kan zijn. Toch van plan om bij een muziekschool lessen te nemen? Dan zal je waarschijnlijk 1.500 a 2.000 euro per jaar betalen.
  • Privé leraar: Je leert het pianospel thuis samen met een eigen privé leraar. Het is niet klassikaal en dus krijg je dus nog een betere begeleiding. Ook hoef je niet ver te reizen om even piano te kunnen spelen. Toch moet je nu wel zelf voor een toetsinstrument zorgen en betaal je nog meer, dan bij een muziekschool.
  • Online pianolessen: begeleiding gaat vaak per mail en je moet ook nogeens zelf voor een toetsinstrument zorgen. Daarnaast kun je wel over pianolessen volgen, want deze staan namelijk gewoon online. Wanneer je kiest voor een online piano cursus betekent dit, dat je de manier van piano akkoorden leert. Met deze manier leer je nog sneller leuke liedjes spelen en hoef je niet het saaie noten lezen te leren. Misschien nog het belangrijkste is de prijs. Je betaald namelijk eenmalig een bedrag van ongeveer 150 euro en blijft levenslang eigenaar van de cursus.