Wat betekenen de WhatsApp vinkjes?

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 3]

We maken graag gebruik van Whatsapp. De app laat ons eenvoudig communiceren met familie en vrienden, of ze nou dichtbij zijn, of ze zich aan de andere kant van de wereld bevinden. Daarom is het ook handig om de app goed te begrijpen. Vandaag leggen we uit wat de vinkjes betekenen als je berichten naar je contactpersonen stuurt.

Wat doen vinkjes in WhatsApp betekenen?

Tot op dit punt was het eigenlijk heel eenvoudig te begrijpen: een klok betekende dat het bericht het apparaat nog niet had verlaten, een grijze vinkje betekende dat je bericht de Whatsapp server had bereikt en twee grijze vinkjes betekenden dat het met succes naar de telefoon van de ontvanger was afgeleverd.

Dat is waar de verwarring echter ontstaat, het bericht is afgeleverd, maar niet per se gelezen lezen: als een brief in je brievenbus aankomt, is het op zijn bestemming, maar het zou daar voor dagen ongelezen kunnen liggen. Maar, kun je je vragen, wat is er aan de hand met de WhatsApp blauwe vinkjes? Wat is het verschil tussen grijze vinkjes en de blauwe in WhatsApp?

Wat betekenen de blauwe vinkjes in WhatsApp?

WhatsApp voegde een “bericht gelezen” kennisgeving aan WhatsApp eind 2014, net als Facebook Messenger, om aan te geven wanneer gebruikers berichten hebben gelezen. Nu zullen de twee vinkjes blauw worden wanneer een ontvanger een verzonden bericht leest/het gespreksvenster opent.

In groepsgesprekken zal de blauwe vinkje alleen getoond worden als iedereen in het gesprek het bericht heeft gezien. Als je niet wilt dat anderen kunnen zien of jij een bericht hebt gelezen, kan je dit uitschakelen.

whatsapp-vinkjes-betekenis

WhatsApp blauwe vinkjes zijn optioneel

De WhatsApp blauwe vinkjes zijn optioneel in de nieuwere versies van de app. Je kunt het uitschakelen van de leesbevestiging optie vinden in Instellingen> Account> Privacy.

Hoe zit het met WhatsApp voicemailberichten?

Als je gesproken berichten met WhatsApp stuurt dan is het je vast opgevallen dat er dan ook wat aan de kleur verandert: van groen naar blauw en van grijs naar blauw. Dus wat betekent dat? Wanneer je een kort spraakbericht met WhatsApp stuurt wordt het bericht weergegeven in het gesprek met een grijs vinkje bij het aankomen op de server en twee grijze vinkjes wanneer het de telefoon van je contactpersoon bereikt. Wanneer zij daadwerkelijk ook naar het bericht luisteren worden de vinkjes blauw.

Wanneer je contactpersoon jou een gesproken boodschap stuurt zal hij/zij hetzelfde zien als hierboven, maar op jou telefoon zie je een groen microfoon icoon in de hoek van de profielfoto van je contactpersoon. Dit laat je weet dat je een spraakbericht hebt dat je nog niet hebt geluisterd. Wanneer je het bericht afspeelt zal de microfoon icoon blauw worden en op hun telefoon zullen de twee vinkjes ook blauw worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.