Chocoladetaart

Chocoladetaart

[Totaal: 2    Gemiddelde: 4/5]

Een chocoladetaart is niet alleen heel lekker. Het is ook nog eens leuk om een chocoladetaart te maken. Op het internet zijn er tientallen recepten te vinden voor een chocoladetaart. Zelfs jamie oliver heeft meerdere recepten van een chocoladetaart die erg gewild zijn.

Omdat er zo veel recepten op het internet te vinden zijn hebben wij de beste de beste gerechten opgenomen op onze website. Wij hebben ons gericht op de populairste recepten en hebben geprobeerd deze recepten nog eens extra toe te lichten.

Chocoladetaart Recept

Benodigde ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram boter
  • 250 gran suiker
  • 5 biologische eieren
  • 1 eetlepel bloem

Extra benodigheden

  • Taartvorm

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C.

Smelt de chocolade met de boter heel langzaam in de magnetron of au bain-marie. Voeg de suiker toe en laat een beetje afkoelen. Meng de eieren er één voor één doorheen en roer na elk ei goed door met een houten lepel. Voeg ten slotte de bloem toe en roer het mengsel mooi glad. Schep in een vorm en laat 22 minuten bakken. De taart moet in het midden nog niet helemaal gestold zijn.

Haal de chocoladetaart uit de oven en snel uit de vorm en laat afkoelen voor het opdienen.

Bron: Okokrecepten

Rudolphs bakkery

In het televisie programma van Rudolphs bakkery, maakte Rudolph eens een heerlijke chocoladetaart zoals niemand anders dat kan. Of eigenlijk wel, want we hebben niet alleen het recept, nee we hebben de hele video van deze uitzending op onze website geplaatst. Zo kun je met een aantal pauzes, precies het recept van Rudolp namaken. Bekijk de video hier.

Witte chocoladetaart Recept

Er bestaan meerdere recepten voor het maken van een witte chocoladetaart. Toch vonden wij het volgende recept echt het lekkerste recept.

Benodigde ingrediënten

  • 500 ml. slagroom
  • 350 gr. witte chocolade
  • 125 gr. ongezouten (room)boter
  • 1 pak bastognekoek

Om deze recepten te bekijken kun je hier links in het menu een keuze maken tussen alle chocoladetaart recepten.

Voorbereiding
Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de rand in

Bereidingswijze
Smelt de boter, vermaal de bastognekoeken in de keukenmachine en roer dit door de boter. Doe de koek massa in de springvorm en druk met de bolle kant van een eetlepel stevig aan. Om deze recepten te bekijken kun je hier links in het menu een keuze maken tussen alle chocoladetaart recepten. Smelt de witte chocolade eau bain Marie en klop de slagroom in een kom stijf
Voeg de gesmolten chocolade toe aan de slagroom en roer met een garde goed door elkaar. Schep het chocolade/room mengsel op de koekbodem en zet weg in de koelkast. Minimaal 8 uur.

Haal de taart er vlak voor het serveren uit en garneer evt. met vers fruit, bv. frambozen met bosbessen.

Bron: Smulweb

Chocolade Cupcakes maken

Cupcakes zijn op dit moment helemaal in. Daarom hebben wij ervoor gekozen om chocolade cupcakes toe te voegen aan de recepten van onze website. Het maken van een chocolade cupcake is niet heel veel werk en daarom ook erg popualair. Onderstaand vind het basisrecept voor chocolade cupcakes. Eigenlijk de kleine cupcakes.
Ingrediënten voor 12 cupcakes

  • 125 gram boter, op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk, op kamertemperauur
  • 2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
  • 4 eetlepels cacaopoeder (met minimaal 70 % cacao per 100 gram)

Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste 4 eetlepels cacaopoeder vermengd met 4 eetlepels warm water toe aan het beslag, en mix het nog een keer goed door met een mixer.

Vul de bakvormpjes 2/3 vol en bak de cupcakes in een voorverwarmde oven op 170 graden ongeveer 20-25 minuten.

Bron: Cupcakerecepten.nl

Geef een reactie