Decoupeerzagen en hun zaagcapaciteit

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Zaagcapaciteit decoupeerzaagEen decoupeermachine is bekend bij bijna elke klusser. Niet alleen vanwege zijn lage prijs,  maar ook door zijn veelzijdige inzetbaarheid. Hoewel veel mensen een decoupeerzaag kennen hebben toch velen een verkeerd beeld van een decoupeerzaag. Hoe dit komt? Nou een aantal jaren terug was het idd zo dat deze zaagmachine qua functionaliteiten niet veel te bieden had. Door de jaren heen heeft de machine een flinke update verkregen! Niet alleen zijn de functies, maar ook de eigenschappen en natuurlijk de zaagcapaciteit verbeterd. Wat er precies verbeterd is en wat je nu van deze zaagmachine mag verwachten lees je hieronder.

Hoge zaagdiepte

De decoupeerzagen van nu kunnen wat meer dan hun voorgangers. Het is zelfs zo dat de decoupeerzaagmachine qua zaagdiepte gaat concurreren met een cirkelzaag. Neem bijvoorbeeld een Bosch of Makita decoupeerzaagmachine die al zaagdieptes van 135 mm kunnen behalen. Dat is niet niks als je je bedenkt dat een decoupeerzaagmachine werkt met een decoupeerzaagje. Wat toch hele andere koek is als je ze vergelijkt met decoupeerzaagbladen. Gelukkig is de kracht van de motor en natuurlijk de samenstelling en sterkte van het zaagblad verbeterd.

Nauwkeurige zaaglijn

Iets waar je je bij de wat oudere of goedkopere zaagmachines echt aan kon irriteren. Namelijk de slechte en onnauwkeurige zaagsnede. Het decoupeerzaagje bewoog van de ene naar andere kant en de zaagsnede was totaal niet recht. Gelukkig is dit bij de nieuwe decoupeerzagen niet meer het geval. Oke! Misschien bij een goedkope decoupeerzaagmachine zie je dit fenomeen nog wel eens terugkomen. De nieuwe decoupeerzagen daarentegen zagen een stuk nauwkeuriger en rechter.

Snel zagen

Frustraties en nog is frustraties,  want wanneer is die plank nou doormidden? Iets wat tamelijk wat tijd kan kosten, zeker als je bijvoorbeeld steigerplanken zaagt. Een nieuwe motor en betere overbrengtechnieken hebben hier verandering in gebracht. Het zagen van dikke planken gaat nu stukken sneller.  Ook kun je scherpere bochten zagen met de pendelfunctie. In bijna alle gevallen ingebouwd bij alle decoupeermachines, maar daar blijft het niet bij! Bijvoorbeeld de toerenregeling geeft je de mogelijkheid om zelf de snelheid te bepalen die beter geschikt is voor het materiaal.