Digitale cadeaubonnen, tegoedbonnen en gift cards

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 2]

Ben je voor een verjaardag op zoek naar iets leuks maar je weet niet wat. Kom je uit op een papieren tegoedbon van een winkel. Tegenwoordig is het ook mogelijk deze digitaal uit te geven. Wat je moet weten over digitale cadeaubonnen en tegoedbonnen.

Wat is een digitale cadeaubon?

Een cadeaubon, gift card of tegoedbon is een kaart die je meestal cadeau krijgt tijdens een feestje of speciale gelegenheid. Op een papieren cadeaubon staat meestal een bedrag van bijvoorbeeld 5, 15 of 25 euro. Na het uitzoeken van je eigen cadeau kan je het tegoed gebruiken om te betalen.

Een gift card kunnen we herkennen van de iTunes Gift Card of bijvoorbeeld de cadeaubonnen van Bol.com. Deze zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn in de vorm van een plastic pasje. Na het krassen kan je met een code op de achterkant je kaart activeren en gebruik maken van het bedrag wat op de plastic pas is aangeven.

itunes-gift-card
Voorbeeld van een iTunes gift card.

Digitale gift cards kunnen eenvoudig via een e-mail verstuurd worden. Je kunt de kaart toevoegen aan je digitale portemonnee op je telefoon. Zonder krassen en helemaal digitaal je persoonlijke cadeaubon.

Hoe werkt een digitale cadeaubon?

Een digitale cadeaubon werkt eigenlijk net zoals een papieren tegoedbon of een plastic pasje. Het grote verschil is dat nu alles digitaal is en in je digitale portemonnee wordt opgeslagen in bijvoorbeeld de Passbook-app op je iPhone.

Je krijgt de digitale cadeaubon per e-mail toegestuurd met daarop een tegoed. Het tegoed is meteen te zien wanneer je de digitale gift card toevoegd aan Passbook.

android-gift-card
Voorbeeld van een  cadeaubon voor een Android telefoon.

Het verzilveren van een digitale gift card kan door de Passbook-app te openen en je gift card tevoorschijn te halen. Door de code te scannen die op kaart staat wordt je tegoed gebruikt. Het bedrag op de kaart wordt vervolgens bijgewerkt.

Meer doen met digitale gift cards

Digitale cadeaubonnen bieden nieuwe mogelijkheden. Je kan iemand verrassen door op een bepaald tijdstip een cadeaubon te sturen. Het verzilveren van een cadeaubon bij een webshop biedt nog meer keuze voor een geschikt cadeau.

Online bestellen en verzilveren

Het online bestellen van een cadeaubon kan geïntegreerd worden op een website of Facebookpagina. Vanuit deze pagina kan meteen een cadeaubon gekocht worden. Daarna is er een voornaam, achternaam en e-mailadres nodig om de cadeaubon te versturen.

De ontvanger krijgt op het opgegeven e-mailadres zijn digitale cadeaubon in de e-mail. De e-mail is op te maken in een feestelijke stijl en kan worden voorzien van een persoonlijke tekst.

Een cadeaubon wordt opgeslagen in je digitale portemonnee op je telefoon. Het is mogelijk deze bij een fysieke winkel te verzilveren door de code te scannen of een code te gebruiken bij het afrekenen in een webwinkel.

Notificaties

Als je wilt dan houden we je per e-mail op de hoogte. Je ontvangt dan een status-update wanneer de cadeaubon gestuurd en verzilverd wordt. Ben je weer helemaal op de hoogte en weet je ook wanneer je cadeaubon wordt gebruikt.

Wat heb je nodig voor digitale gift card

Het maken van digitale cadeaubonnen kan online gedaan worden. Je krijgt de ruimte om je eigen cadeaubonnen op te maken. Wanneer de opmaak klaar is kan het feest beginnen.

Voor het versturen van een digitale gift card is minimaal de voornaam, achternaam en e-mailadres nodig van de ontvanger. Deze gegevens hebben we ook nodig als je een status-update wilt ontvangen bij het versturen en verzilveren van de cadeaubon.

Het scannen van een cadeaubon in een fysieke winkel kan gedaan worden met behulp van de camera op een iPad. Deze kan de code die op cadeaubon staat scannen, valideren en verwerken. Hierbij is het noodzakelijk dat de iPad een internetverbinding heeft.

Overstappen op digitale gift cards of cadeaubonnen?

Als winkelier met papieren cadeaubonnen kan je meteen aan de slag met digitale cadeaubonnen. Een beetje online en een beetje offline kan natuurlijk ook. Wil je meteen helemaal digitaal dan kan dat geregeld worden. Neem contact op en we vertellen alles wat we weten van digitale cadeaubonnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.