eBooks lezen

eBooks of digitale boeken kun je tegenwoordig op een groot aantal apparaten lezen. Je hebt keuze uit speciale ereaders, tablets zoals de iPad, smartphones, computers en laptops. Op deze pagina kun je lezen hoe je op ieder apparaat boeken kunt lezen.

Lezen op eReaders

eReader van SonyeReaders zijn speciale apparaten die gemaakt zijn om digitale boeken op te lezen. Het grote voordeel van ereaders is dat het scherm van de apparaten zeer geschikt is om op te lezen. Ook gaat de batterij van ereaders veel langer mee dan die van bijv. tablets. Een ereader kan makkelijk een maand mee op een volle accu. Op Bol.com kun je voor scherpe prijzen kiezen uit een groot aantal soorten ereaders.

Lezen op Tablets

eBooks lezen op de iPadDe nieuwste generatie tablets zoals de iPhone en de Google Nexus 7 zijn prima geschikt om ebooks op te lezen. Deze tablets hebben een goed scherm en de accu gaat ook relatief lang mee. Je moet echter wel apps op deze tablets installeren om ebooks mee te kunnen lezen. De iPad komt standaard met iBooks. Met iBooks kun je direct boeken aanschaffen, maar je kunt ook je gratis gedownloade boeken ermee lezen. Naast iBooks kun je ook gebruik maken van Boekenbol van Bol.com. Het voordeel van deze app is dat je je digitaal aangeschafte boeken direct met deze app kunt openen. Ook kun je de Boekenbol app op Android tablets gebruiken. Naast deze apps kun je ook gebruik maken van Aldiko voor het lezen van ebooks. Met deze app kun je digitale boeken in het ePub-formaat openen. Het mist echter nog wel ondersteuning voor ebooks met DRM beveiliging.

Lezen op Smartphones

Boeken lezen met boekenbolNaast een tablet kun je ook je smartphone gebruiken als een reader voor digitale boeken. Het grootste verschil zal uiteraard de grootte van het scherm zijn. Voor sommige mensen is dit prima te doen, anderen zullen het minder prettig ervaren. Een voordeel van ebooks lezen op je mobiel is dat je je telefoon altijd bij je hebt. Zo heb je dus ook altijd toegang tot je digitale boeken. Ook hier geldt dat als je een iPhone gebruikt, je gebruik kunt maken van iBooks om boeken te lezen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van Boekenbol of Aldiko. Uiteraard zijn er ook andere apps die je kunt gebruiken om boeken mee te lezen.

Zie ook eBook readers pagina voor meer informatie over deze apps.

Lezen op Laptops en dekstop computers

Je kunt natuurlijk je ebooks ook lezen op je computer of laptop. Ook hier heb je de keuze uit vele reader applicaties.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.