Eenvoudige pfeiffer thuistest.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

De ziekte van Pfeiffer is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door het Epstein-Barr Virus (EBV). Meestal begint het met vermoeidheid keelpijn of een keelontsteking. Pfeiffer kan worden aangetoond in je bloed. Een Pfeiffer-thuistest toont de antistoffen in je bloed aan die je lichaam tegen het virus aanmaakt. Je brengt bloed aan op een testcassete door middel van een klein prikje. Enkele minuten laten kun je het resultaat eenvoudig aflezen. Een Pfeiffer-thuistest heeft een betrouwbaarheid van 85% tot 90%. Wil je het dus dus helemaal zeker weten dan kun je het best naar de huisarts gaan.

Pfeiffer zelftest

Bent je vaak moe, heb je een grieperig gevoel en heb je daar ook vergrote en pijnlijke lymfeklieren in de nek bij? Dan is de kans groot dat je de ziekte van Pfeiffer onder de leden hebt. Door middel van een pfeiffer thuistest kun je er hier gelukkig heel eenvoudig achter komen. De uitslag van de meeste thuistesten is al na vijf minuten af te lezen. De betrouwbaarheid van deze testen ligt rond de 85 tot 90%.

Het is belangrijk dat voor gebruik van de test de bijgeleverde gebruiksaanwijzing goed wordt doorgenomen. Een pfeiffer zelftest is voor eenmalig gebruik. Daarom is het erg belangrijk dat je alle instructies nauwkeurig leest en uitvoert. Ook om de foutmarge zo klein mogelijk te houden. Voer alle instructies nauwkeurig uit, aangezien het niet goed opvolgen kan leiden tot een verkeerde uitslag.

Wanneer je geïnfecteerd bent door de virale EBV, worden antilichamen tegen dit virus geproduceerd. De Pfeiffer test kan deze antistoffen tegen het EBV aantonen in je bloed. Je kunt echter géén diagnose en/of conclusie trekken uit de uitslag van een pfeiffer zelftest. De diagnose zal gesteld moeten worden aan de hand van laboratoriumtesten en je medische achtergrond. Hiervoor zul je dus contact op moeten nemen met je huisarts. Twijfel je over de uitslag dan is het verstandig je huisarts te consulteren.

Hoe voer je een Pfeiffer test uit?

Het is belangrijk om de test zo steriel mogelijk uit voeren. Was daarom voor gebruik grondig je handen met water en zeep. Droog je daarna af met een schone papieren doek. Ga hierna rustig zitten en je handen tegen elkaar om ze warm te maken. Het is belangrijk dat je vinger voor de vingerprik niet koud aanvoelt en deze moet ook eelt vrij zijn. Daarna draai je het beschermkapje van de lancet af. Druk de lancet stevig tegen je vinger totdat je een klik hoort. Gebruik de tweede druppel bloed en breng deze aan in het testvenster. Voeg nu het aanbevolen aantal druppels van de vloeistof uit het flesje toe aan het testvenster. Na ongeveer 5 minuten kun je het resultaat aflezen.

Indien de klachten aanhouden, ongeacht de uitslag van de test, wordt geadviseerd om toch contact op te nemen met je huisarts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.