Geen juridische afdeling binnen uw bedrijf? Zoek hulp!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Alle functies binnen een bedrijf krijgen eens in de tijd te maken met juridische aspecten. Denk aan de marketingafdeling die een product op een legale manier wilt promoten, contracten aan wilt gaan of wat dacht je van bescherming van merkenrecht? Niet alleen de marketingafdeling binnen een bedrijf krijgt veel met ‘legal’ te maken, maar ook managers, ICT mensen, human resources en noem maar op. Lange tijd was er een trend met name bij grote bedrijven om de juridische afdeling te schrappen, met als doel om de kosten te drukken. Echter in de steeds complexere business omgeving is legal onvermijdbaar en is een juridische afdeling zelfs belangrijk om waarde te creëren en te beschermen. Echter zijn er veel kleine al bestaande bedrijven en start-ups. Dan is het vaak onmogelijk om juridisch personeel aan te nemen. Mijn advies zoek dan hulp van buitenaf!

Juridisch vertaalbureau

Als klein (of groot) bedrijf kunt u bijvoorbeeld een juridisch vertaalbureau in schakelen. Een juridisch vertaalbureau helpt jou met het vertalen van juridische documenten. In het bedrijfsleven is een effectieve communicatie belangrijk en vooral wanneer u internationaal samenwerkt is het belangrijk dat alle juridische aspecten goed geregeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan het vertalen van algemene voorwaarden, contracten, notariële aktes en/of verklaringen. Dit bureau zal in correcte taal het document vertalen met daarbij rekening houdend met de verschillende rechtssystemen in landen. Zo kent Nederland en Duitsland Civil Law, maar hebben ze in Engeland en Amerika common Law. Dit betekent dat ook begrippen niet hetzelfde zijn. Wees geschillen dus voor een schakel een juridisch vertaalbureau in.

Bij twijfel zoek advies

Verder bij twijfel zoek altijd advies. Wilt u een nieuw product uitbrengen? Zoek dan eerst of er op het product dat u wilt uitbrengen, geen patent ligt. Reclame maken? Laat iemand eerst de reclame checken op elementen die eventueel in strijd zouden kunnen zijn met de wet. Zo geldt het voor heel veel dingen. Vooral op de marketingafdeling kunt u nog weleens de fout in gaan en vroeg of later komt er dan een schadevergoeding op de deurmat. Behandel juridisch niet als onbelangrijk is de boodschap!