GnuCash – Open source alternatief om thuis financiën te beheren

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Indien je controle over je persoonlijke uitgaven wilt nemen, zou je alles kunnen noteren op een notebook – zoals je grootouders dat deden – of laat je computer eenvoudig je helpen met GnuCash.

GnuCash is een complete boekhouding software voor particulieren en kleine zakelijke instellingen. Het heeft alle tools en opties die je zou verwachten van dit soort programma’s, maar op hetzelfde moment is het makkelijk genoeg om te gebruiken voor degenen onder ons die niet een bijzonder goede relatie met getallen hebben.

Met GnuCash zult u in staat zijn om uw bankrekeningen, credit cards, inkomsten en uitgaven te volgen. Een stap-voor-stap wizard helpt u bij het opzetten van het programma bij de eerste keer dat je het uitvoert, en het laat je ook vaste categorieën toevoegen om informatie te organiseren, op basis van de manier waarop je meestal geld uitgeeft.

GnuCash Downloaden
GnuCash op Linux

GnuCash kan werken met vrijwel alle valuta in de wereld en laat je ook gegevens van andere financiële software importeren in QIF of OFX formaten. Het enige nadeel van deze handige app, indien aanwezig, is de 285 MB dat het in beslag neemt op uw harde schijf.

Met GnuCash kun je eenvoudig financiën zowel thuis of in een klein bedrijf beheren.

Voordelen

  • Gemakkelijk boekhouding voor thuis of kleine bedrijven
  • Bevat tal van vooraf ingestelde categorieën
  • Kan gegevens uit andere boekhoudkundige apps importeren
  • Intuïtieve configuratiewizard

GnuCash Downloaden

GnuCash is gratis en beschikbaar voor Linux, macOS en Windows. Bovendien is het Open Source waardoor je het gerust kunt gebruiken. Download het programma via de onderstaande links om te starten.
Download GnuCash voor Windows (gratis)
Download GnuCash voor macOS (gratis)
Download GnuCash voor Linux (gratis)