Gratis ebooks van Amazon.com

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

De grootste boekenwinkel ter wereld is zonder twijfel Amazon. Je kunt er niet alleen fysieke boeken kopen, maar ook boeken downloaden voor het Kindle platform. Wat veel mensen niet weten is dat Amazon vaak ook boeken tijdelijk gratis weggeeft. Met deze handleiding willen we jullie leren hoe je gratis boeken van Amazon kunt downloaden.

Amazon account

Om boeken te kunnen downloaden van Amazon.com heb je een gratis account nodig. Ga daarom eerst naar Amazon.comen registreer een account door de gevraagde gegevens in te vullen. Na het registeren zal Amazon je een aantal vragen stellen over je interesses, dit is optioneel en mag overgeslagen worden.

Amazon Kindle Apps

Een voorwaarde om de gedownloade boeken te kunnen lezen is dat je de officiele Amazon kindle app installeert op je smartphone of tablet. Uiteraard zijn de boeken ook te lezen op een Kindle reader. Ook kun je de boeken lezen op je PC met de Kindle Cloud reader of de Kindle Windows app. Download de Kindle app voor je platform mocht je dat nog niet hebben gedaan: Android, iPhone of iPad, Windows Phone, PC Windows of Kindle Mac.

Kindle apps installeren

Als je de juiste app hebt geïnstalleerd moet je nu enkel nog met je Amazon.com account inloggen. Start de Kindle App op en wanneer je om je gegevens wordt gevraagd vul je deze in. Hieronder kun je zien hoe dit proces gaat op een Android smartphone maar ook op andere apparaten zoals de iPhone of de iPad zal het er net zo uitzien.

Kindle inloggen Android
Eerste keer wanneer je de app opstart moet je inloggen met je Amazon.com account
Kindle synchroniseren
Zodra je inlogt zal Kindle beginnen met het synchroniseren van je apparaat met je Amazon.com account.
Kindle Bibliotheek
Eenmaal gesynchroniseerd zie je al je Amazon boeken die je hebt aangeschaft. Hier komen ook de boeken die je gratis hebt gedownload.

Gratis Amazon.com boeken downloaden

Nu je de app hebt gedownload en geïnstalleerd, is het nu tijd voor het vullen van je bibliotheek met gratis boeken. De vraag is dan natuurlijk hoe je erachter kunt komen welk boek wanneer gratis te downloaden is. De beste optie is natuurlijk om deze website in de gaten te houden omdat wij vaak gratis ebooks posten. Op de widget rechts van deze pagina kun je al heel veel gratis Amazon boeken vinden. Een andere optie is om op Amazon.com te kijken en zoeken naar gratis boeken. Ook is Google een goede optie wanneer je zoekt op de term “free amazon ebooks”.

Boeken downloaden

Wanneer je een boek hebt gevonden dat je wil downloaden, is het een kwestie van dit boek koppelen aan je account. Laten we voor dit voorbeeld uit gaan van het volgend boek: Of Shadow (daarnaast moet je ook al ingelogd zijn met je Amazon account)

Rechts van de pagina staat een groen vierkant. Hierin zie je de oranje knop met de naam “Buy now with 1-Click” en daaronder staat de naam van je apparaat waar je het boek naartoe kunt sturen. Even voor de duidelijkheid: hoewel er buy now (koop nu) staat, zal je het boek niet kopen omdat het gratis is. Maar je wordt volgens Amazon wel de eigenaar van het boek, ook wanneer het boek niet meer gratis is. Daarnaast staat er dat je het boek naar een apparaat moet sturen. Dit betekent niet dat als je twee apparaten hebt ingesteld, bijv. een iPad en een computer, dat je het boek maar op een van die twee apparaten kunt lezen. Zodra je inlogt met je Amazon account, worden al je boeken automatisch gesynchroniseerd.
Gratis boeken kun je overigens herkennen aan de prijskaartje: deze staat altijd op $0.00. Zie voorbeeld:
Gratis ebook Amazon
Amazon download

Als je nu op de knop “Buy now with 1-Click” klikt, wordt het boek gekoppeld aan je account. Wanneer je vervolgens je iPad of op je smartphone inlogt met je Kindle account, zul je het boek in je overzicht zien verschijnen.

Dat was het. Hopelijk heb je wat aan deze handleiding gehad. Mocht je overigens vragen hebben over deze handleiding, dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Bedankt voor het lezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.