Hotmail – Inloggen en Alle Info

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4.5]

Met deze handleiding leer je alles over hotmail waardoor je nooit meer met vragen komt te zitten. Vragen zoals; wat is Hotmail? Hoe log in ik op hotmail? en wat zijn de imap gegevens van Hotmail? worden met deze handleiding beantwoord. Lees verder voor meer info over Hotmail.com.

Hotmail inloggen en meer

Om gebruik te kunnen maken van je Hotmail account moet je natuurlijk eerst inloggen op je account. Dit kun je doen via de website www.outlook.com maar ook met een mail programma, zoals de standaard Mail en Agenda app in Windows.

Om in te loggen op hotmail via Outlook.com, volg je de volgende stappen:

  • Ga eerst naar www.outlook.com
  • Klik op de blauwe knop Aanmelden om door te gaan
  • Vul vervolgens je email adres in en klik op Volgende
    Hotmail inloggen
  • Vervolgens vul je je wachtwoord in en klik je op Aanmelden om in te loggen op je Hotmail of Outlook account.

Hotmail en Outlook IMAP gegevens

Naast de website kun je Hotmail ook gebruiken op je mobiel of tablet. Hiervoor heb je naast je email adres/wachtwoord ook de Outlook IMAP gegevens nodig. Deze gegevens en evenals simpele handleidingen voor het instellen van Hotmail op bijna alle apparaten vind je op deze supportpagina van Outlook.

Hotmail of Outlook?

Outlook.com is een e-service van Microsoft, die beschikbaar is sinds 19 februari 2013. Het vervangt de Windows Essentials dienst Hotmail. De omschakeling vond geleidelijk plaats en werd in de loop van het jaar 2013 afgerond.

Hotmail is wordt dus niet meer gebruikt en alles verloopt via Outlook.com. Je email adres blijft overigens wel gewoon zoals het is. Het enige wat veranderd is is de manier waarop je je email benaderd.

Alles over Hotmail

Hotmail werd in 1995 ontwikkeld en korte tijd later werd het overgenomen door Microsoft. Outlook.com werd gepresenteerd op 31 Juli 2012 door Microsoft en verving Hotmail. Met Outlook.com wil Microsoft Gmail beter kunnen concurreren.

Op 19 februari 2013 verliet Outlook.com de testfase; de dienst had op dat moment ongeveer 60 miljoen actieve gebruikers. De overige Hotmail-accounts werden automatisch overgebracht naar Outlook.com. Echter, e-mail adressen van Hotmail kunnen nog steeds worden gebruikt. [6] De verandering ging gepaard met een grote reclamecampagne.

Naast de standaard functies, zoals een zoekactie, archiveren van oude e-mails, en een spamfilter, bevat de dienst de volgende functies:

Het koppelen van andere e-mailaccounts

Met Outlook.com is het mogelijk om e-mails van andere accounts te verzenden en ontvangen. Dus je kunt bijvoorbeeld Gmail verbinden met Outlook.com, en dan ontvang je e-mails die naar het Gmail-adres zijn verzonden of stuur je e-mails met het Gmail-adres.

Microsoft Office Integratie

Met behulp van de Microsoft Office-integratie is het mogelijk om Word, Excel, OneNote en PowerPoint-bestanden direct in je inbox te bewerken.

Integratie van sociale netwerken

Je kunt verschillende sociale netwerken direct koppelen, zoals YouTube, Facebook, en Flickr naar de inbox, op voorwaarde dat dergelijke rechten worden goedgekeurd door de account eigenaar.

De integratie van Skype video chat

Het is ook mogelijk om een video-chat via Skype te voeren direct in de browser, zonder dat de toepassing moet worden geïnstalleerd. Tekst chatten via Skype is ook mogelijk.

Integratie van Microsoft Onedrive

Voor grotere bijlagen die bij een e-mail worden verzonden, kan de gebruiker kiezen of hij ze wil uploaden naar de cloud service Microsoft Onedrive.

Outlook.com ondersteund naast het ophalen via web app ook het POP3-protocol; voor het verzenden kan SMTP worden gebruikt. Sinds 12 september 2013, wordt het ophalen via IMAP ondersteund.