De interessante geschiedenis van zeep

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Zeep bestaat al een hele tijd en heeft daarom ook een lange geschiedenis die hij met zich mee brengt. Zo is er bewijs gevonden dat zeep al bijna vijfduizend jaar oud is en oorspronkelijk uit Babylon komt. Daarnaast gebruiken de Oude Egyptenaren ook regelmatig zeep, deze zeep was gemaakt van dierlijke oliën, maar er werden ook plantaardige oliën voor gebruikt. Deze zeep werd toen vooral gebruikt om de was mee te doen en hun kleren dus mee schoon te krijgen. De Romeinen en Grieken waren wat later met zeep, zij gebruiken eerst gewoon olie om hun huid mee schoon te maken. Tot de Tweede wereldoorlog werd zeep gebruikt als schoonmaakmiddel, maar daarna werd de zeep vooral gebruikt voor het reinigen van het lichaam. Voor het wassen van de kleren werd toen een andere samenstelling gebruikt.

Verschillende soorten zeep te verkrijgen

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten zeep te verkrijgen en niet alleen meer zepen die gemaakt zijn op basis van oliën. Zo heb je nu antibacteriële zepen, transparante zepen, deodorantzepen en meer. Je kunt tegenwoordig ook kiezen uit veel verschillende geuren en aroma’s die deze zepen bevatten. Toch zijn de traditionele zepen ook nog steeds erg populair, hierbij kun je denken aan Alep zepen en Marseille zepen. Deze worden nog steeds op traditionele wijze gemaakt en mede daardoor zijn ze erg gewild. Frankrijk is de plek waar deze zepen voornamelijk worden geproduceerd, daar zit een fabriek die de speciale Marseille zepen maakt. Dit zijn grote blokken zeep die worden bestempeld met het merk en hierdoor zijn ze goed te herkennen. De zepen zijn gemaakt op basis van olijfolie en daardoor zijn ze erg voedend en verzachtend voor de huid. Dit geldt ook voor Alep zeep, deze zeep komt oorspronkelijk uit Aleppo, maar is tegenwoordig gewoon te verkrijgen in Nederland net zoals Marseille zeep.

Kiezen voor natuurlijke zepen voor het lichaam

Veel zepen bevatten verschillende stoffen die niet altijd even goed zijn voor je huid, dit geldt vooral voor mensen met een gevoelige huid. Voor die mensen is het verstandiger om gebruik te maken van natuurlijke zepen. Deze bevatten geen parabenen en andere stoffen die voor een gevoelige huid wel eens heel vervelend kunnen zijn. Zo kun je kiezen voor de natuurlijk zepen van O-lijf-care.com, hier vind je een ruim aanbod aan zowel Alep- als Marseille zepen. Deze zijn op een ambachtelijke wijze gemaakt en bestaan geheel uit natuurlijke ingrediënten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.