iPhone en iPad instellen en gebruiken

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Een nieuwe iPhone of een iPad moet je bij het eerste gebruik eenmalig activeren door een aantal eenvoudige stappen te doorlopen. Met deze handleiding leer je hoe je dit eenvoudig kunt doen waarna je kunt gebruik maken van je iDevice. Mocht je na het doorlopen van deze stappen nog vragen hebben, stel ze dan gerust door een reactie onderaan deze pagina te plaatsen.

Stap 1 – iPhone of iPad inschakelen

Bij het eerste keer aanzetten van je iPhone, wordt je gevraagd om een aantal stappen te doorlopen. Dit is een eenmalige maar wel een verplichte stap voor de activatie van je iPhone of iPad.
iPhone of iPad inschakelen

Stap 2 – Taal en Locatie instellen

De eerste stap in het activeren van je iPhone is het instellen van de taal en de locatie van je apparaat. Kies hier voor Nederland om door te gaan.
iPhone iPad taal en regio

Als je dit hebt gedaan, mag je rechtsboven op de volgende knop drukken.

Stap 3 – WIFI instellen

In deze stap gaan we WIFI (draadloos internet) instellen om verbinding te maken met internet. Je kunt deze stap overslaan maar het is slim om dat niet te doen omdat je anders het internet op gaat via 3G (of 4G) en dit je dataverbruik niet ten goede zal komen. Bovendien kun je met WIFI sneller apps en updates binnenhalen.
iPhone iPad WIKI inschakelen

Stap 4 – Activeren

Het kan nu enkele seconden to enkele minuten duren voordat je iPhone is geactiveerd. Duurt het te lang? Dan is het mogelijk dat de Apple activatieserver is overbelast. Probeer het dan later nogmaals.
iPhone iPad activeren

Stap 5 – Locatievoorzieningen (GPS) inschakelen

De setup zal je nu vragen of je de locatie diensten aan wilt zetten. Dit komt erop neer of je GPS wilt inschakelen. GPS heb je nodig als je gebruik wilt maken van navigatie en andere apps die het gps signaal nodig hebben. Advies: aanzetten.
iPhone iPad locatievoorzieningen

Stap 6 – Instellen als een nieuw apparaat of backup terugzetten

Is dit je eerste iPhone of iPad? Dan kun je hier kiezen voor de eerste optie “instellen als nieuwe iPhone (iPad)” en doorgaan.

Als dit niet je eerste iPhone is en je hebt hiervoor een iCloud backup gemaakt, dan kun je kiezen voor optie 2 om je instellingen te herstellen. En ten slotte, als je al een iPhone backup op je computer hebt, dan kun je deze backup met de derde optie terugzetten.
iPhone iPad nieuw of backup

Stap 7 – Apple ID

Deze stap is niet verplicht maar wel erg belangrijk. Een Apple ID heb je namelijk nodig als je apps of muziek wilt downloaden. Dus het is verstandig om hier een Apple ID aan te maken. Uiteraard kun je ook inloggen als je al een Apple ID hebt.
iPhone iPad Apple ID

Stap 8 – Beveiligingsvraag inschakelen

Een beveiligingsvraag kun je instellen om kwaadwilligen van je gegevens te weren. Ook is het raadzaam om het instellen mocht je ooit een keer je Apple ID wachtwoord kwijtraken. Wij raden om bij deze stap de gevraagde gegevens in te vullen.
iPhone iPad beveiligingsvraag

Stap 9 – Algemene voorwaarden accepteren

Ga je akkoord met de lange lijst algemene voorwaarden? Klik dan op het linkje onderaan het scherm om door te gaan.
iPhone iPad voorwaarden

Stap 10 – iCloud gebruiken

Wil je gebruik maken van iCloud? Kies dan hier voor optie 1.

Voordelen van iCloud:

  • Zoek mijn iPhone gebruiken
  • Gebruik Photostream om foto’s online op te slaan
  • Opslag van en toegang tot Pages, Keynote en Numbers documenten
  • Online backup van de iPhone
  • Synchroniseer je agenda, contacten en e-mail tussen verschillende iCloud- apparaten
  • Gebruik iTunes Match

Zoals je kunt zien is het gebruik van iCloud een verstandige keuze.
iPhone iPad iCloud

Stap 11 – Find my iPhone

Deze optie moet je gewoon aanzetten. Mocht je ooit je telefoon kwijtraken, dan kun je met je Apple ID inloggen op icloud.com om je iPhone terug te vinden. Erg handig dus!
iPhone iPad Find my iPhone

Stap 12 – iMessage en Facetime

iMessage is een berichtendienst dat vergelijkbaar is met Whatsapp. Het grote verschil is dat iMessage van Apple is en volledig geintegreerd is in het besturingssysteem (iOS) van de iPhone en iPad. Met Facetime kun je videogesprekken voeren met andere gebruikers die ook een Facetime account hebben.

Als het goed is ben je nu klaar met het activeren van je iPhone en kun je deze gebruiken. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.