iTunes Downloaden

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

iTunes is een audio en video speler waarmee je je iOS-apparaten kunt beheren en content kunt downloaden uit de iTunes store en daarnaast kun je het gebruiken voor Apple Music. Het is een alles-in-één huis voor je muziek en video, maar het is de muziek waar het mee echt uitblinkt.

iTunes: Beter dan ooit

Ten eerste, met iTunes kun je je muziekbestanden importeren en beheren. Het is een grote muziekbibliotheek, waardoor je veel manieren hebt om te bladeren door je muziek. Je kunt gemakkelijk afspeellijsten handmatig maken, en het creeert automatische afspeellijsten zoals ‘recent toegevoegd’, dat je laat zien wat je gedurende een bepaalde periode hebt geïmporteerd. Hoewel iTunes geen ondersteuning biedt voor een aantal formaten zoals FLAC, is het nog steeds waarschijnlijk de beste manier om je muziek te organiseren.

Je kan ook zoeken en kopen in de iTunes store. Hier kun je muziek, podcasts, en video vinden, plus alles wat je koopt is direct beschikbaar vanaf elk apparaat, waar je je hebt aangemeld bij iTunes met je Apple-account.

Apple Music is een streaming-dienst binnen iTunes. Met een abonnement heb je toegang tot meer dan 30 miljoen nummers in de Apple muziekbibliotheek. Het is vergelijkbaar met Spotify, hoewel het niet dezelfde sociale kenmerken van die app heeft. Apple Music beschikt ook over radiostations, de live streaming Beats 1 met bekende dj’s, om automatisch gegenereerde stations op basis van genre te ontdekken. Je kunt vanuit elk nummer dat je afspeelt een station beginnen, en Apple Music algoritmen zorgen voor de rest.

iTunes downloaden
iTunes met Apple Music

Beheer je apparaten

iTunes is ook een hulpmiddel voor het beheren van je iOS-apparaten; iPhones, iPads, en iPods. Je kunt kiezen welke muziek uit iTunes je wilt synchroniseren met je apparaat, evenals boeken, films, tv-programma’s, podcasts, en nog veel meer. Zodra je went aan hoe iTunes synchroniseren werkt met iOS is het oke, maar er zijn een aantal ergernissen.

Het grootste probleem is dat je niet snel je apparaat kunt aansluiten om enkel je muziek bij te werken. Zodra je wilt synchroniseren, betekent dat het doen van een back-up, het kopiëren van apps van het toestel naar je Mac en ga zo maar door. Als je in een haast bent, en wil gewoon het laatste album dat je hebt gekocht op je iPhone zetten, is dit echt frustrerend.

Ondanks dit, back-ups zijn effectief, en wanneer je een nieuw apparaat aansluit, kun je snel je back-up importeren zonder enige problemen.

Het complete pakket

Terwijl sommige mensen klagen dat iTunes te veel doet en is bloated, is het nog steeds een snelle, efficiënte, en goed georganiseerde media bibliotheek. De film en tv-onderdelen voelen enigszins onderontwikkeld in vergelijking met de muziek, maar ondanks dat is iTunes een aanrader. Het is betrouwbaar en erg handig als een plek om je muziekcollectie te beheren. Met de toevoeging van de Apple Music, is iTunes vrijwel het complete pakket.

Voordelen

  • vereenvoudigde-interface
  • Apple muziek streaming-dienst
  • Verbeterde maken van afspeellijsten
  • Samengesteld en automatische radiostations

Nadelen

  • Gelimiteerde bestandsformaten die worden ondersteund

iTunes Downloaden

Download iTunes voor macOS (gratis)
Download iTunes voor Windows (gratis)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.