iTunes – Uitleg over Downloaden en Installeren

Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 2.6]

iTunes is een media player, media bibliotheek, online radio en mobiele device management applicatie ontwikkeld door Apple Inc. Het wordt gebruikt om te spelen, te downloaden, en het organiseren van digitale audio en video (evenals andere vormen van media beschikbaar in de iTunes Store) op computers met OS X en Microsoft Windows-besturingssystemen. De iTunes Store is ook beschikbaar op de iPod Touch, iPhone, iPad en Apple Watch.

Via de iTunes Store, kunnen gebruikers muziek, muziekvideo’s, tv-programma’s, audioboeken, podcasts, films en filmverhuur in sommige landen, en ringtones kopen en downloaden. Updates voor de iPhone, iPad en iPod Touch kan ook worden gedownload via het programma.

iTunes werd geïntroduceerd door Apple Inc. op 9 januari 2001. De nieuwste versie is beschikbaar als een gratis download voor Mac OS X, maar ook Windows 7, Windows 8, en straks ook voor Windows 10.

iTunes Downloaden

iTunes, s ’werelds populairste mediaspeler en online muziekwinkel. Maar het is tegenwoordig maar dan alleen een mediaspeler, je kunt er namelijk ook video’s mee bekijken, apps downloaden, iPhones en iPads mee syncen en je kunt er ook nog eens digitale boeken mee downloaden. Het is een van de weinige programma’s die zo compleet en ook nog eens gratis is.

iTunes wordt ontwikkeld door Apple en is gratis te downloaden voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Mac OSX. In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe je de laatste versie van iTunes kunt downloaden en installeren op een Windows 7 pc (voor Windows XP en Vista gelden ook dezelfde stappen).

Om iTunes te downloaden hoef je enkel deze pagina te bezoeken. Klik hier op de blauwe “Download nu” knop om te beginnen met downloaden. Afhankelijk van je internetverbinding kan dit enkele minuten (of seconden) duren.

iTunes Downloaden
Download iTunes gratis van Apple.nl/iTunes

Wil je iTunes op je PC installeren? Lees dan hier hoe je dit kunt doen.

iTunes installeren op je computer

Ten eerste de systeemeisen van iTunes:

 • Een PC met 1 Ghz Intel of AMD processor
 • 512MB Ram
 • Een schermresolutie van minimaal 1024×768
 • Breedband internetverbinding voor iTunes Store
 • Minimaal Windows 7 of hoger
 • 200MB vrije HDD ruimte

Nu je klaar bent met downloaden, kunnen we beginnen met het installeren van iTunes. Ook dit is een redelijk simpel proces. Volg de onderstaande stappen om iTunes succesvol op je computer te installeren.

 1. Ga naar de map waar je iTunes hebt opgeslagen en dubbelklik hier op het pictogram van iTunes. Je wordt waarschijnlijk gevraagd of je het zeker weet of je het bestand wilt uitvoeren, klik in dat geval op ja of uitvoeren
  iTunes beveiligingswaarschuwing
 2. In het volgende scherm klik je op volgende
 3. Alle volgende schermen kun je laten zoals het is en gewoon klikken op volgende. Na een aantal klikken zal iTunes beginnen met de installatie
 4. Zodra iTunes klaar is met installeren, kun je klikken op voltooien om de installatie af te ronden.
 5. Nu je klaar bent, mag je iTunes voor de eerste keer opstarten (Dit wordt al gedaan als je in de laatste stap de optie “iTunes openen na afsluiten installatieprogramma” hebt aangevinkt)
 6. Accepteer de algemene voorwaarden
 7. Nu krijg je als het goed is een “Welkom bij iTunes” schermpje. Deze mag je doornemen, maar je mag het ook sluiten
 8. Gefeliciteerd! Je hebt nu met succes iTunes gedownload en geinstalleerd op je PC.

Nu je klaar bent met downloaden en installeren kun je beginnen met toevoegen van muziek aan je iTunes bibliotheek. Je kunt bestaande muziek op je harde schijf toevoegen maar ook je cd’s importeren zodat je hiervan altijd een back-up hebt op je pc. Je kunt ook een Apple ID aanmaken en direct muziek downloaden uit de iTunes Music Store. Mogelijkheden zat dus.

Heb je een iPhone, iPod of een iPad? Dan kun je deze nu ook synchroniseren met je pc. Hiervoor sluit je je apparaat aan met de bijgeleverde kabel op de pc en volg je de aanwijzingen op het scherm.  Je kunt nu naast muziek ook Apps en digitale boeken downloaden en overzetten naar je i- apparaat.
Zoals je ziet is het downloaden en installeren van iTunes zeer gemakkelijk.

Video
Wil je niet lezen maar zien hoe je iTunes kunt installeren? Bekijk hier dan het instructie-filmpje.

iTunes Giftcards

Giftcards oftewel cadeaukaarten (officieel iTunes Cards) zijn kaarten die je in de winkel of online kunt kopen waarmee je tegoed kunt plaatsen op je iTunes account. iTunes Cards zijn ideaal om als cadeau weg te geven aan vrienden of familie. Zo kunnen ze makkelijk muziek of apps downloaden en plaatsen op hun iPhone, iPad of iPod Touch. Erg handig dus!

Waar kan ik iTunes Cards kopen?

Je kunt iTunes Cards in de supermarkt bijv. bij Albert Heijn of online direct bij Apple kopen. Als je ze in de supermarkt koopt, dan krijg je een fysiek pasje met de code erop. Als je online koopt, dan krijg je enkel de code die je kunt inwisselen. Voordeel van online kopen is dat je de code gelijk ontvangt.

iTunes Cards prijzen

Apple biedt momenteel 4 soorten kaarten aan. De prijzen zijn als volgt:

CADEAUBON 15, CADEAUBON 25, CADEAUBON 50, CADEAUBON 100
€15, €25, €50, €100

iTunes-cadeaubon inwisselen

Als je eenmaal een cadeaubon hebt, kun je deze via iTunes inwisselen. Ga hiervoor als volgt te werk:

 1. Start eerst het programma op
 2. Ga vervolgens naar iTunes Store
 3. Aan de rechterkant, bij de Quick Links staat “Inwisselen“. Klik hierop
 4. Bij de volgende stat zal je om de code worden gevraagd. Zodra dit gebeurt mag je de code invullen.
 5. Dat was het. Je kunt nu beginnen met downloaden van muziek, films, apps of boeken uit de iTunes Store.

Bronnen en Credits

https://nl.wikipedia.org/wiki/ITunes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.