Lees alles over Hydrochloorthiazide

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Wat is hydrochloorthiazide?

Hydrochloorthiazide is een diureticum, dit houdt in dat het zorgt dat er extra vocht uit het lichaam wordt gedreven. Dit kan ervoor zorgen dat er minder klachten bestaan bij de klachten waar voor Hydrochloorthiazide toegediend wordt. Dit kan zijn een hoge bloeddruk, hartfalen en een bepaalde vorm van diabetes insipidus, dat voorkomt bij een verhoogde druk in de hersenen. Hydrochloorthiazide mag uitsluitend voorgeschreven worden door een in Nederland geregistreerde arts. Koop dus nooit zomaar een paar tabletten op internet omdat u denkt dat u aan bovenstaande ziekten lijd maar consulteer altijd een specialist.

In iedere verpakking van het product dient een bijsluiter te zitten, dit is verplicht om door uw apotheek verzorgd te worden. Lees voor het gebruik van Hydrochloorthiazide altijd aandachtig uw bijsluiter. Het kan namelijk zo zijn dat deze afwijkt van de standaard doordat de fabrikant er bepaalde stoffen aan toegevoegd of verwijderd heeft. Dit kan altijd verschillen en uw apotheker kan het vergeten te vermelden vandaar, lees altijd de bijsluiter en bij twijfel consulteer de specialist die het medicijn voorgeschreven heeft aan u.

Bijwerkingen van hydrochloorthiazide

Hydrochloorthiazide kan vertoningen geven van de volgende bijwerkingen: Verstoring van de elektrolytenbalans, dit doordat het diureticum zorgt dat er extra vocht wordt uigescheden, zo wordt er ook extra stoffen die normaliter in uw bloed zitten uitgescheden in de urine zoals: Natrium, Kalium, Chloride en Calcium. Indien dit gebeurd kan u last krijgen van: Dehydratie (uitdrogingsverschijnselen) Misselijkheid Spierkrampen Droge mond Vermoeidheid Soms kan Hydrochloorthiazide overgevoeligheidsreacties veroorzaken zoals: rode uitslag, jeuk. Zelden komt het voor dat u koorts kan krijgen van Hydrochloorthiazide Mocht het nou zo zijn dat u twijfelt aan de indicatie die bij u is gesteld rondom dit geneesmiddel of dat u veel last heeft van de bovenstaande bijwerkingen, consulteer dan direct uw arts welke dit medicijn aan u heeft voorgeschreven.

Hydrochloorthiazide en zwangerschap

Uit onderzoeken is gebleken dat vooral in het tweede en derde deel van de zwangerschap er een gevaar bestaat bij de inname van hydrochloorthiazide en de zwangerschap. Door het verlies van vocht in het lichaam kan er een tekort komen aan circulerend volume in uw lichaam, uw bloeddruk kan hierdoor dalen en dit kan resulteren in een vermindering van doorbloeding van de navelstreng wat weer gevaar oplevert voor uw ongeboren vrucht. Tijdens het gebruik van hydrochloorthiazide is het ook niet aan te raden om borstvoeding te geven, behoudens dat de borstvoeding minder gestimuleerd wordt doordat hydrochloorthiazide zorgt voor minder vocht in het lichaam, kan het er ook voor zorgen dat de baby een gedeelte van het medicijn binnenkrijgt waardoor uw baby kan uitdrogen en elektrolytenproblemen kan krijgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.