Lees alles over Miconazol

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Bij iedereen leven schimmels op de huid, niet alleen bij mensen maar ook bij dieren. Meestal is dat geen probleem en merk je daar helemaal niet van. De huid beschermt je meestal goed tegen deze schimmels. Toch gebeurd het soms dat een schimmel de huid binnen dringt, en daar problemen geeft, er is dan sprake van een schimmel infectie.

De kenmerken van een schimmel infectie zijn meestal een rode huid en vooral jeuk.

Het meeste risico om een schimmel infectie te krijgen lopen mensen met een verlaagde weerstand. Maar ook irritatie van de huid , of kleine wondjes en beschadigingen vergroten de kans op een infectie. Ze komen het meest voor in huidplooien en ook vaak tussen de tenen.

Miconazol tegen schimmelinfecties

Een goed middel tegen schimmelinfecties is miconazol, daarnaast is het belangrijk om de plaatsen goed te wassen met water ( maar zonder zeep) en vervolgens heel goed af te drogen. Schimmels leven beter een vochtige omgeving.

Bij gebruik van miconazol zou je heel snel een resultaat moeten zien, binnen een dag of drie. Is dat niet het geval schroom dan niet om een huisarts te raadplegen.

Miconazol is een antischimmel middel. Het is werkzaam bij nagenoeg alle huid schimmels die bij de mens voorkomen. Het middel remt de groei van dermatofyten (schimmels).

Het middel is verkrijgbaar als zalf creme maar ook in de vorm van capsules. De zalf of creme is verkrijgbaar bij de drogist , maar er zijn ook varianten die alleen op dokters voorschrift verkrijgbaar zijn. Ook zijn er toepassingen als shampoo voor toepassing op de hoofdhuid op de plaatsen waar haar groeit. De orale gel is voor behandeling van schimmelinfecties in de mond.

Het aanbrengen van miconazol word bij voorkeur gedaan na het wassen en drogen van het gebied wat behandeld moet worden. Als het getroffen gebied is niet je handen zijn, was ze dan grondig na het aanbrengen. Verspreid zalf, creme of lotion over een iets groter gebied dan het te behandelen gedeelte van de huid.

Tijdens het gebruik van de zalf , creme of lotion dient het gebruik van andere medicijnen vermeden te worden in het besmette gebied, in het bijzonder producten met een zuur karakter, miconazol werkt slechter of zelfs helemaal niet in een te zure omgeving.

Indien de symptomen aanhouden moet u uw arts of tandarts raadplegen . Volg altijd het advies van uw arts, met betrekking tot doseringen en duur van de behandeling.

ALLE medicijnen dienen buiten het bereik van kinderen te worden gehouden. Dit product maakt geen vlekken op huid of kleding. Gebruik wel schone kleding na het toepassen van Miconazol.

Bijwerkingen van Miconazol

De bijwerking van miconazol die het meest voorkomt is irritatie van de huid. Bij langdurige inname kan er leverschade ontstaan. Soms zijn mensen intolerantie voor werkzame stof die kan leiden tot diarree of braken. Ook overdosering kan dat tot gevolg hebben.

Miconazol en zwangerschap

De miconazol in de vorm van creme of lotion is een lokale toepassing en word niet door het lichaam opgenomen en kan worden gebruikt tijdens zwangerschap en borstvoeding. Vertel uw arts het optreden van zwangerschap tijdens de behandeling.

Als u borstvoeding wilt geven en miconazol wilt gebruiken op of rond de tepels, doe dit dan alleen in overleg met uw huisarts.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.