Meer groen op het kantoor

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Kan jouw kantoor wel wat extra’s gebruiken en wat meer kleur, dan kun je ervoor kiezen om de boel te gaan schilderen. Wat een stuk makkelijker is, is het aanschaffen van kantoorplanten. Dit zijn planten die perfect in kantoorruimtes kunnen staan. Deze planten hebben wat minder verzorging nodig en zijn daardoor makkelijk te onderhouden, op het kantoor worden de planten namelijk nog weleens vergeten. Niet alleen voor de uitstraling zijn kantoorplanten goed, ook verbeterd het de werksfeer en uit onderzoek is gebleken dat de prestaties worden verbeterd. Kantoorplanten zijn vaak planten die de lucht kunnen zuiveren, zo houden ze de lucht in kantoorruimte schoon en dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Hieronder vind je een aantal voordelen van het hebben van kantoorplanten met een luchtzuiverende werking.

Concentratie en geheugen wordt verbeterd

Er zijn verschillende onderzoeken naar gedaan en daar is uit gebleken dat mensen zich beter kunnen concentreren als er meer groen op het kantoor staat. De aanwezigheid van planten op het kantoor zorgt dus voor betere concentratie, dit geldt ook voor een kleine wandeling in de pauze. Daarnaast wordt het geheugen ook verbeterd waardoor het werken plezieriger zal gaan en de planten dus echt wat met je doen.

Ziekteverzuim gaat omlaag

Door diverse onderzoeken op het gebied van ziekteverzuim is er ook onderzoek gedaan naar het ziekteverzuim van werknemers met groen op het kantoor. Uit diverse onderzoeken is dus gebleken dat het ziekteverzuim sterk omlaag gaat als er meer groen op het kantoor staat. Als werkgever kun je er dus voor kiezen om een paar mooie luchtzuiverende kantoorplanten te plaatsen om zo je werknemers en jezelf blij te maken met de gevolgen ervan.

Minder stress en depressiviteit

Werken kan soms stressvol zijn, de ene zal dit ook anders ervaren dan de ander. Doordat het je stress kan geven kan er ook depressiviteit opkomen en dat wil je liever niet hebben. Hierdoor kan het werk als minder leuk worden ervaren en komt er veel op je af. Door middel van kantoorplanten kan de stress worden verminderd op het kantoor en op deze manier kun je rustiger werken en zal je niet snel depressief zijn.

Kiezen voor luchtzuiverende kantoorplanten

Zo brengen kantoorplanten nog wel meer voordelen met zich mee, maar welke planten kun je hier nou het beste voor kiezen? Luchtzuiverende planten zijn de nummer 1 kantoorplanten die dan ook vaak te vinden zijn in verschillende kantoorruimtes. Deze planten kunnen de lucht zuiveren door verschillende schadelijke stoffen uit de lucht te halen, deze nemen ze dan op in de bladeren. In ruil voor deze stoffen laat de plant zuurstof weer vrij en op deze manier wordt de lucht constant gezuiverd. Er zijn verschillende luchtzuiverende planten te verkrijgen, zo is de graslelie een goede plant voor op het kantoor. Maar diverse palmen doen het goed en de lepelplant zit ook in het lijstje. Ben je op zoek naar mooie kantoorplanten die deze voordelen met zich mee brengen, neem dan een kijkje op Fleurdirect.nl. Hier vind je een ruim aanbod aan planten voor op het kantoor en daarnaast ook diverse kamerplanten die het interieur opvrolijken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.