Merken PVC vloeren

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Lees hier alles over de verschillende merken PVC vloeren.

mFlor PVC vloeren

mFlor is een van de specialisten in Nederland op het gebied van PVC vloeren. In 1996 werden deze vloeren geïntroduceerd door EnDesign onder de naam Metrofloor met een kleine collectie stroken en tegels. In de loop van de tijd werd de merknaam gewijzigd in mFlor en is het merk uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van vinyl vloeren dan wel PVC vloeren. Deze vloeren kennen ook wel de aanduiding vinyl stroken of vinyl tegels. Naast het gebruik van materialen van een hoogwaardige kwaliteit onderscheiden mFlor vloeren zich met name ook vanwege de sfeer die ze uitstralen. Met mFlor kunt u een vloer samenstellen die bijna niet van een echte natuurstenen of houten vloer te onderscheiden is. U heeft dus wel de uitstraling van een dergelijke vloer, maar met de voordelen die PVC u biedt. Houten en stenen vloeren zijn erg bewerkelijk en hebben behoorlijk wat onderhoud nodig. mFlor vloeren bieden u duurzaamheid, zijn slijtvast en zijn eenvoudig te onderhouden. Daarnaast zijn mFlor vloeren ook nog eens waterbestendig waardoor toepassing van het materiaal tevens mogelijk is in vochtige ruimtes als een kelder of een badkamer. Ook verwerking van vloerverwarming en vloerverkoeling is prima mogelijk met mFlor vloeren.

De mFlor collectie is opgedeeld in twee type vloeren.

mFlor 20-03

mFlor PVC vloeren uit de 20-03 serie hebben een dikte van 2mm en zijn voorzien van een slijtlaag van 0,3mm. Deze vloeren zijn geschikt voor zwaar huishoudelijk gebruik maar kunnen ook ingezet worden op projectmatige basis waarbij er sprake is van licht gebruik.

mFlor 25-05

mFlor PVC vloeren uit de serie 25-05 zijn geschikt voor een wat zwaarder gebruik. Deze vloeren hebben een dikte van 2,5mm en zijn voorzien van een slijtlaag van 0,55mm en worden doorgaans niet toegepast in woningen. Deze vloeren zijn meer geschikt voor zwaar projectmatig gebruik en lichte industriële toepassingen.

mFLORLOCK: een nieuwe revolutie

mFLOR heeft onlangs een nieuwe toepassing geïntroduceerd: mFLORLOCK. Het betreft hier vinylstroken, ook PVC stroken genoemd, die een klikverbinding hebben. Hiermee speelt mFLOR ook in op de behoefte van consumenten om zelf hun vloer te leggen. Hoewel dit ook mogelijk is met de gangbare collectie PVC vloeren komt er toch nog wel een stukje expertise en nauwkeurigheid kijken bij het leggen van een dergelijke vloer. mFLORLOCK is een perfecte keuze als u snel en gemakkelijk een vloer wilt leggen. Natuurlijk hebben ook deze vloeren een unieke en natuurlijke uitstraling die u mag verwachten van een mFLOR PVC vloer. mFLORLOCK bestaat uit PVC stroken met een dikte van 4mm en zijn voorzien van het gepatenteerde Unilin L2C-kliksysteem. Hierdoor kunnen de PVC stroken eenvoudig aan elkaar geklikt worden en kan de vloer zonder lijm worden geplaatst. Bijkomend voordeel is dat een mFLORLOCK vloer heel gemakkelijk weer te ontkoppelen is. Gaat u verhuizen en wilt u uw vloer meeverhuizen, dan is dat gewoon mogelijk. Ook is het vaak niet meer nodig om de ondervloer te egaliseren en is het zelfs mogelijk om een mFLORLOCK vloer te leggen over een bestaande andere vloer. En mocht er, ondanks de duurzaamheid van PVC vloeren, toch een keer een beschadiging optreden aan een van de stroken dan heeft u de mogelijkheid om deze gemakkelijk te vervangen. Een ideale oplossing dus. U bent dus niet per se meer aangewezen op een specialist om uw PVC vloer te laten leggen, maar kunt dit nu ook geheel zelf doen. U doet er wel verstandig aan om vooraf toch even wat advies in te winnen bij de mFLOR specialist, aangezien hij u nog enige handige aanwijzingen en tips kan geven met betrekking tot het leggen van uw vloer.

TFD Floor Tile

Een ander bekend merk PVC vloeren is TFD Floor Tile. TFD heeft een ruim aanbod in duurzame PVC vloeren met een warme, unieke en natuurlijke uitstraling die toepasbaar zijn in zowel woningen als op projectmatige basis. TFD biedt een hoogwaardige kwaliteit en de PVC vloeren van TFD kennen een dikte van 2mm en 3mm met een PU slijtvaste toplaag van 0,3mm en maar liefst 0,7mm. TFD heeft verschillende productlijnen ontwikkeld waardoor er voor iedere toepassing en ieders smaak en wensen een oplossing is.

Met TFD PVC vloeren kunt u ieder gewenste uitstraling bereiken. Of het nu gaat om het nabootsen van een marmeren vloer of een houten vloer, TFD biedt een uitstekende oplossing die niet van echt te onderscheiden is. Met TFD PVC vloeren is het zelfs mogelijk om een tapijtvloer na te bootsen. De vloeren kennen een lange levensduur waardoor u lang plezier kunt hebben van een TFD vloer. Bij professionele toepassingen krijgt u, afhankelijk van de dikte en de slijtvastheid van het materiaal, van TFD een garantie op de levensduur tot en met 10 jaar. Voor particulieren loopt deze garantie zelfs op tot en met 15 jaar. Kortom, u kunt en zult dus lang plezier hebben van een TFB Floor Tile vloer.

MFD: Magnetic Flooring Design

Een product waar TFD zich mee onderscheidt zijn de MFD vloeren. MFD staat voor Magnetic Flooring Design en is een magnetische toepassing die TFD heeft ontwikkeld. TFD Floortile BV uit Dalfsen is de eerste leverancier ter wereld die deze toepassing heeft geïntroduceerd. Dit magneet vloersysteem wordt door TFD in heel Nederland en zelfs in heel Europa geleverd.

Het systeem werkt als volgt. Op de ondergrond wordt een magneetfilm gelegd. Vaak is het niet nodig om deze ondergrond te egaliseren en een MFD vloersysteem kan zelfs gelegd worden over een bestaande vloer heen. Het is dus een gemakkelijke en snelle toepassing die een hoop tijdsbesparing oplevert. Als de magneetfilm is gelegd dan kunnen hier overheen eenvoudig de design lamellen worden gelegd. Deze lamellen zijn weer te verkrijgen in verschillende designs waardoor u iedere gewenste look kunt creëren. Deze lamellen bevatten een metalen achterkant, waardoor ze zeer gemakkelijk bevestigd kunnen worden op de magneetfilm op de ondergrond. U heeft dus geen lijm nodig en er is dus geen wachttijd voor het drogen. Een ideale en snelle toepassing voor iedere woning, winkel of andersoortige bedrijfsruimte.

Magnetic Floor Design is waterbestendig en geschikt voor zwaardere toepassingen. Tevens biedt Magnetic Floor Design het voordeel dat de ondergrond altijd weer gebruikt kan worden. Wilt u een keer wisselen van design? Dan verwijdert u de lamellen en vervangt u deze gemakkelijk door de nieuwe lamellen van uw keuze.

Ambiant PVC vloeren

Een ander bekend merk binnen dit segment is Ambiant. Ambiant biedt naast o.a. laminaat-, tapijt- en parketvloeren tevens een ruimte collectie PVC vloeren. De PVC stroken van Ambiant worden veelvuldig toegepast binnen de huidige woningmarkt en is tevens zeer gewild als vloeroplossing binnen het bedrijfsleven. Door het gebruik van de modernste scantechnieken kan Ambiant bijna iedere vloersituatie nabootsen met zeer realistische motieven en structuren. Zodoende kunt u gemakkelijk de look van een houten of mooie natuurstenen vloer creëren met het gemak van het gebruik en onderhoud van PVC.

De PVC strokencollecties van Ambiant

Ambiant heeft haar PVC stroken opgedeeld in vijf verschillende collecties met ieder een eigen toepassing en eigen stijlen. Hieronder daarvan een kort overzicht.

Ambiant Bonarda

De PVC stroken uit de Ambiant collectie Bonarda hebben een dikte van 2 mm, zijn 61 cm lang en 30,5 cm breed. De Bonarda collectie bestaat uit vier verschillende kleuren:, Venezia Black, Venezia Grey, Sandstone Black en Sandstone Chocolate. PVC stroken in een aantal standaard kleuren die geschikt zijn voor intensief wonen en licht projectmatige toepassingen. De PVC stroken uit de Ambiant Bonarda collectie kennen een garantietermijn van 10 jaren en zijn verkrijgbaar in pakketten van 3,34 vierkante meter.

Ambiant Ortega

In de collectie Ortega heeft Ambiant een zestal kleuren PVC stroken ondergebracht met een zachte sfeer en lichte kleuren. Deze kleuren zijn: soft oak light grey, soft oak white, aspen oak grey, soft oak brown, soft oak natural en soft oak beige. De PVC stroken Ambiant Ortega zijn geschikt voor gebruik in woningen waarbij de belasting van de vloer wat zwaarder is. Ook is de Ortega collectie geschikt voor licht gebruik in projecten. De PVC stroken hebben een dikte van 2 mm, zijn 121,9 cm lang en 22,9 cm breed en het betreft hier dus een stijl waarbij gebruik gemaakt wordt van wat langere en dunnere stroken. De PVC stroken uit de collectie Ambiant Ortega worden geleverd in pakketten van 3,34 meter en kennen een garantietermijn van 10 jaren.

Ambiant Amazon

De PVC stroken uit de collectie Ambiant Amazon zijn geschikt voor een wat zwaardere belasting en worden dan ook vooral projectmatig ingezet waarbij er sprake is van een intensief gebruik. De lengte van de PVC stroken bedraagt 121,9 cm en de stroken zijn 22,9 cm breed. De dikte van de stroken is niet de gangbare 2 mm bij lichter gebruik, maar 2,5mm. De PVC stroken uit de collectie Ambiant Amazon zijn verkrijgbaar is de kleuren: white, beige, beige brown, grey, grey brown, dark grey en black. De garantietermijn op de collectie Ambiant Amazon PVC stroken bedraagt 10 jaren.

Ambiant Shiraz

Voor intensief projectmatige toepassingen zijn de PVC stroken uit de collectie van Ambiant Shiraz zeer goed toepasbaar. Deze PVC stroken hebben een dikte van 2,5 mm en zijn opgewassen tegen een zware belasting. De lengte van deze PVC stroken bedraagt 121,9 cm en de stroken zijn 17,8 cm breed. De stroken hebben daarnaast een slijtvaste toplaag van 0,55 mm en kennen een garantietermijn van 10 jaren. De PVC stroken uit de Ambiant Shiraz collectie zijn verkrijgbaar in pakketten van 3,25 vierkante meter in de kleuren beige, beige brown, light brown, beige grey, brown, dark brown en red brown.

Ambiant Macabeo

De PVC stroken uit de collectie Ambiant Macabeo hebben een wat luxere uitstraling en zijn geschikt voor een zwaardere belasting binnen een woonomgeving en voor licht projectmatig gebruik. De stroken uit de Macabeo collectie zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren: smoked oak brown, smoked oak black, smoked oak natural, smoked oak dark grey, smoked oak light grey en smoked oak white. De lengte van de PVC stroken uit de Ambiant Macabeo serie is 121,9 cm en de breedte van de stroken is 22,9 cm. De PVC stroken hebben een toplaag van 3 mm en ze zijn 2 mm dik. De Macabeo PVC stroken zijn verkrijgbaar in pakketten van 3,34 vierkante meter en Ambiant geeft ook op deze stroken een garantie van tien jaren.

Handyfloor: zelfklevende PVC vloeren

Handyfloor is tevens een bekend merk PVC vloer, dat er vooral ook om bekend staat dat het een PVC vloer is die gemakkelijk zelf te leggen is. Dit komt omdat de PVC stroken slechts 2 mm dik zijn, waardoor het materiaal zelf gemakkelijk te knippen of te snijden is. Met de doe-het-zelf-egaline van Handyfloor kunt u gemakkelijk zelf de ondergrond egaliseren en met de legpakketten kunt u vervolgens zelf nauwkeurig uw PVC vloer leggen.

Bij een PVC vloer van Handyfloor heeft u geen ondervloer nodig en het materiaal is geschikt voor vloerverwarming. Met Handyfloor kunt u zelfs uw vloerverwarming gebruiken als hoofdverwarming. Dit vormt geen enkel probleem, omdat de PVC stroken van Handyfloor hier prima op berekend zijn.

De vloeren van Handyfloor zijn onderhoudsarm en vochtbestendig. Zo is een Handyfloor PVC vloer geschikt voor toepassingen in badkamers, toiletten, keukens en zelfs in kelders. Mocht u onverhoopt een keer lekkage hebben, dan heeft uw vloer hier niet onder te leiden. De PVC vloer absorbeert het vocht niet en u zult geen last hebben van waterschade. Met Handyfloor kunt u dus gerust uitgebreid in bad of onder de douche en u kunt met alle vertrouwen een wasmachine plaatsen in een ruimte met een Handyfloor PVC vloer. Qua onderhoud heeft u zeer weinig omkijken naar een Handyfloor vloer. U kunt de vloer gemakkelijk schoon houden met een stofzuiger en een dweil, waarbij u er niet om hoeft te denken of u te veel water gebruikt, gezien de vochtbestendigheid van een Handyfloor PVC vloer. Handyfloor vloeren zijn tevens ideaal met huisdieren, omdat haren en ‘kleine ongelukjes’ gemakkelijk opgeruimd kunnen worden.

Waar Handyfloor PVC vloeren ook om bekend zijn is het feit dat het zeer stille vloeren zijn. Er is slechts in geringe mate sprake van contactgeluiden, wat bijvoorbeeld bij een houten of een stenen vloer wel vaak een probleem is. Voor kinderen is een Handyfloor vloer derhalve een ideale uitkomst. Zij kunnen met een gerust hart spelen met bijvoorbeeld blokken of autootjes zonder dat u al te veel last heeft van geluidshinder.

PVC vloeren konden in het verleden nog wel eens rekenen op kritiek, omdat de verwerking van het PVC niet altijd even milieuvriendelijk was. Handyfloor biedt een product dat rekening houdt met het milieu doordat het materiaal dat verwerkt is in de PVC stroken van Handyfloor is zijn geheel recyclebaar zijn. Bij de verwerking zijn tevens enkel lokale grondstoffen gebruikt, waardoor er geen onnodig transport plaats heeft gevonden. Er zijn geen zware metalen gebruikt bij de productie en tevens is er slechts in een geringe mate sprake van restafval bij de productie van een Handyfloor PVC vloer. Als u kiest voor een Handyfloor vloer maakt u dus een milieubewuste keuze.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.