Waar moet je opletten bij kunststof kozijnen?

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 3.7]

Waar moet je op letten bij het laten plaatsen van kunststof kozijnen?
Overweeg je nieuwe kunststof kozijnen te laten plaatsen, kijk dan eens naar de volgende aandachtspunten die je kunnen helpen bij jouw keuze.

Vervanging

In sommige gevallen hoeft een kozijn niet in zijn geheel vervangen te worden en kan worden volstaan met het plaatsen van nieuw HR++ glas, of het vervangen van de draaiende delen. Hou wel rekening met het feit dat niet in alle kozijnen dubbel glas past i.v.m. de dikte.

Ventilatie

Goede isolatie is belangrijk. We isoleren tegenwoordig dan ook onze vloeren, daken en wanden om de warmte in huis te houden en de koude lucht buiten. Maar omdat we tegenwoordig alles isoleren, vergeten we dat ventileren ook een noodzakelijk iets wordt. In iedere ruimte wordt namelijk vocht geproduceerd. Kijk maar eens naar de keuken en de badkamer. Bij een gebrek aan ventilatie kan d bestaat de kans op schimmel, huisstofmijt. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten. Door het toepassen van ventilatieroosters boven of onder in het glas creëer je een gezond leefklimaat en voorkom je vochtproblemen.

Veiligheid

Goedgekeurd hang en sluitwerk maakt van jouw huis een veilige plek. Controleer altijd of deze voldoen aan het politiekeurmerk. Dit kan jou ook nog eens voordeel opleveren bij het afsluiten van een inboedelverzekering.  Vergeet niet om een certificaat van het Politiekeur Veilig Wonen (PKVW) aan te vragen als de kunststof kozijnen zijn vervangen. Je hebt dit namelijk nodig om korting aan te vragen bij je verzekeraar.

Afwerking en afvoeren materialen

Besluit je om een kozijn te laten plaatsen door een vakman, vergeet dan niet om afspraken te maken over de afwerking. Bij het plaatsen of vervangen van kunststof kozijnen zal een buitenmuur weer netjes moeten afgewerkt. Binnenmuren met stucwerk of behang zullen terug moeten worden gebracht in hun oorspronkelijke staat. Daarnaast kan je vastleggen of het bedrijf jouw oude kozijn en of glas afvoert en welke kosten hiervoor worden gerekend.

Als er nog vragen zijn met betrekking tot dit onderwerp ga dan snel naar www.kozijnen-kiezen.nl.