Onderhoud PVC vloer

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Hoewel een PVC vloer duidelijk minder onderhoud nodig heeft dan bijvoorbeeld een houten of een stenen vloer is het natuurlijk wel nodig om een PVC vloer af en toe te onderhouden. Een PVC vloer is wel onderhoudsarm maar niet geheel vrij van onderhoud.

De entree

De onderhoud van uw PVC vloer begint bij de entree van uw woning, winkel of bedrijfsruimte. Zorg voor een goede schoonloopzone, zodat er zo weinig mogelijk vuil mee naar binnen wordt genomen. Eén of meerdere schoonloopmatten zorgen voor een beperking van vuil dat naar binnen gelopen wordt en hiermee bespaart u een hoop slijtage aan uw PVC vloer en verlengt u de levensduur van de vloer aanzienlijk.

Voorkom beschadiging

Hoewel een PVC vloer sterk en slijtvast is, is het materiaal wel zachter dan bijvoorbeeld een stenen of houten vloer. Zware objecten kunnen zorgen voor beschadigingen aan het PVC. Zorg er daarom altijd voor dat bijvoorbeeld tafels, stoelen en kast voorzien worden van vilt. Dit is vooral belangrijk bij meubelen waarbij het gewicht rust op uitstekende onderdelen zoals poten van een stoel of tafel. Maak bij aanwezigheid van bureaustoelen met zwenkwielen gebruik van een bureaumat, aangezien deze een goede bescherming biedt voor uw vloer.

Regelmatige reiniging

Hoewel het onderhoud minder intensief is, heeft uw PVC vloer wel onderhoud nodig. Verwijder losliggend stof en vuil altijd eerst met een stofzuiger of een wisser. Reinig de vloer vervolgens met een wisser met een microvezeldoek en matig water. Laat geen plassen water op uw PVC vloer liggen, verwijder deze zo snel mogelijk. U kunt eventueel gebruik maken van reinigingsmateriaal dat pH-neutraal is. Het is hierbij belangrijk dat het middel geen zeeplaag achter laat op de PVC vloer. Maak geen gebruik van reinigingsmiddelen die olie bevatten, aangezien deze niet geschikt zijn voor een PVC vloer. Mocht u er niet zeker van zijn of een bepaald reinigingsmiddel geschikt is voor het schoonmaken van uw PVC vloer, neem dan even contact op met een specialist. Er zijn ook reinigingsmiddelen verkrijgbaar die speciaal geschikt zijn voor PVC vloeren.
Hardnekkig vuil

Het verwijderen van losliggend vuil gaat erg gemakkelijk bij een PVC vloer. Aangekoekt vuil is vaak wat lastiger te verwijderen. Probeer vastzittend vuil altijd eerst met de hand te verwijderen met een microvezeldoek en water. Lukt het verwijderen van het vuil niet of gaat het om vervuiling in de vorm van bijvoorbeeld verfvlekken, lijmresten of andere hardnekkige vlekken, gebruik dan een remover die verkrijgbaar is bij een PVC vloerspecialist.

Machinale reiniging

Is het ook mogelijk om PVC vloeren machinaal te reinigen? Het antwoord is ja als het gaat om de zwaardere toepassingen van PVC vloeren op projectmatige basis. U kunt een schrobmachine of een zuigmachine gebruiken voor het reinigen van uw PVC vloer in dat geval. Let er wel op dat de bovenstaande voorwaarden ook dan gewoon blijven gelden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.