Oud aluminium prijs

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Op zoek naar oud aluminium prijs? Zoek niet verder en lees hier de meest actuele aliminum prijzen. Aliminum prijs is net als andere metalen afhankelijk van factoren zoals vraag en aanbod, maar ook de economische situatie, en in geval van oud aliminum, de kwaliteit van de metaal.

Actuele Oud aluminium prijs

Zoals gezegd hangt de prijs van oud aliminum af van verschillende factoren. De oud aluminiumprijs is dus afhankelijk van het soort aluminium (blikjes, geslagen of blank aluminium). Geslagen aluminium is minder waard dan bijv. blank aluminium maar velgen zijn op hun beurt meer waard dan oud giet aluminium.

Soort Prijs
Oud aluminium €0,80 /kg
Aluminium velgen €0,95 /kg
Gegoten aluminium €0,70 /kg
Oud geslagen aluminium €0,60 /kg
Aluminium blikjes €0,30 /kg
Nieuw aluminium €0,90 /kg

Meer informatie over aluminium

Aluminium is een chemisch element in de boor groep met symbool Al en atoomnummer 13. Het is een zilverwit, zacht, niet-magnetisch, kneedbaar metaal. Aluminium is de derde meest voorkomende element in de aardkorst (na zuurstof en silicium) en de meest overvloedige metaal. Aluminium maakt ongeveer 8% van de korst massa. De voornaamste erts van aluminium is bauxiet.

Aluminium is opmerkelijk vanwege de lage dichtheid van het metaal en het vermogen om corrosie te weerstaan ​​door het fenomeen van passivering. Aluminium en zijn legeringen zijn essentieel voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en belangrijk in het transport en structuren, zoals gevels en kozijnen. De oxiden en sulfaten zijn de meest bruikbare verbindingen van aluminium.

Ondanks de grote aanwezigheid in het milieu, is er geen bekende vorm van leven dat gebruik maakt van metabolisch aluminiumzouten, maar aluminium wordt goed verdragen door planten en dieren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.