Oud Brons Prijs

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Wil je de actuele prijzen van oud brons weten? Op deze pagina vind je oud brons prijs en meer informatie over deze metaalsoort. Veel mensen zijn op zoek naar de actuele brons prijs, vaak omdat ze oud brons thuis hebben en willen weten of ze hier geld aan kunnen verdienen.

Oud Brons Prijs
Actuele Oud Brons Prijs

Actuele Oud Koperprijs

Hieronder vind je de actuele prijs van Brons. Dit kan echter wel per handelaar verschillen dus het kan daarom wel verstandig zijn om een aantal bedrijven te bellen om naar hun prijzen te informeren.

Oud Brons prijs is: € 3,30 per kg

Wat is Brons

Brons is een legering die hoofdzakelijk uit koper, vaak met ongeveer 12% tin en met de toevoeging van andere metalen (zoals aluminium, mangaan, nikkel of zink) en soms niet-metalen of metalloïden zoals arseen, fosfor of silicium. Deze toevoegingen produceren een reeks van legeringen die alleen harder dan koper kunnen zijn, of andere nuttige eigenschappen hebben, zoals stijfheid, taaiheid en bewerkbaarheid.

De archeologische periode waarin brons het hardste metaal in algemeen gebruik was is bekend als de Bronstijd. In het oude Nabije Oosten begon dit met de opkomst van Sumer in het 4de millennium voor Christus, en in India en China begon het gebruik van brons rond dezelfde tijd; overal werd het geleidelijk verspreid over de regio’s. De bronstijd werd gevolgd door de IJzertijd vanaf ongeveer 1300 voor Christus en het bereikte het grootste deel van Eurazië met ongeveer 500 voor Christus, hoewel brons bleef veel langer op grotere schaal gebruikt worden dan in de moderne tijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.