Pasen 2017 wordt Pasen 2.0

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

De paasvakantie staat weer voor de deur! Alhoewel de vakantie met Pasen niet een officiële vakantie is en scholen zelf mogen weten of ze deze vakantie invoeren, betekent Pasen 2017 voor bijna iedereen in ieder geval een extra vrije dag en dus een lekker lang weekend, waarin je kunt genieten met familie en vrienden.

pasen-gezin

Kerst 2.0

Pasen wordt steeds meer wat kerst ook altijd was, namelijk een tijd voor familie en vrienden met veel eten. Er zijn wel enkele verschillen. Rond kersttijd wordt er net iets meer aandacht besteed aan het diner, waar de focus met Pasen ligt op de paasbrunch. De tijd van het jaar is natuurlijk anders, waardoor de gerechten in de reclamefolders van supermarkten voor Pasen ook verschillen. Daarnaast zie je in de woonbladen rond de kersttijd sfeervolle gedekte tafels met minimaal tien kaarsen en een kandelaar. De paastijd richt zich op gezellige picknicktafels onder een boom met veel eieren en pastelkleuren. Met kerst is het vrij normaal om cadeaus voor elkaar te kopen, mede door de decembermaand waar het in plaats vindt. Dit is minder logisch met Pasen, al zou het met alle ontwikkelingen prima passen bij Pasen 2017.

Nieuwe trend: cadeautje met Pasen 2017?

Mocht je trendsetter zijn en met Pasen een pasend eh passend cadeautje mee willen brengen voor je familie of vrienden is het van belang dat je niet blijft hangen in de kerstsferen. Voor Pasen 2017 is er ook een aantal cadeautips. Hierbij kun je vooral denken aan wat er allemaal bij die gezellige picknicktafel onder een boom met veel eieren en pastelkleuren hoort. Hier kun je je vast wel een voorstelling bij maken. Deze scene kun je opfleuren met een vrolijke partytent, een leuke hangmat of voor als het heel mooi weer is: een zwembad. Wanneer je niet van vroeg op de dag veel eten houdt, kun je met Pasen ook op de namiddag lekker gaan eten. Cadeautips hiervoor zijn een gourmet of een teppanyaki bakplaat. Om lekker met Pasen te kunnen eten in de tuin en de insecten bij het eten weg te houden, kun je ook een wespenval of een insectenhotel geven als een cadeautje. Met een beetje inlevingsvermogen kom je op de leukste ideeën voor gadgets met Pasen.

Paasbrunch

Terug naar het begin van de paasdag: de paasbrunch. Wanneer je lekker wilt eten en geen zin hebt in alle voorbereidingen, kun je altijd kiezen om je brunch bij een restaurant in de buurt te nuttigen. Veel restaurants spelen hier op in en je kunt met een reservering zo aanschuiven. Wanneer je blij wordt van alle voorbereidingen en je wilt genieten in je eigen tuin, kun je het beste zelf een brunch organiseren. De paasbrunch is namelijk het beste van meerdere werelden: hartig en zoet, warm en koud en een combinatie van ontbijt en lunch. Omdat het zo gevarieerd is, is het ideaal om elk familielid iets te laten maken. Zo heb je vrij weinig werk van de brunch en met z’n allen heb je met Pasen zo een tafel vol lekker eten. Voor tips van recepten kun je altijd wel inspiratie opdoen in de verschillende gratis folders van de verschillende supermarkten. Wanneer er kinderen zijn, mag je het eieren schilderen niet vergeten. Een cadeautje in dit kader is bijvoorbeeld de citruspers. De brunch is namelijk niet af met een lekker versgeperst sapje!

Paasvakantie

Wanneer je een lang weekend hebt, is het paasweekend ideaal voor een city trip. Het weer in Europa is over het algemeen in deze tijd van het jaar goed voor een city trip. Het is meestal niet te warm en niet te koud. Mocht je langer vakantie hebben, kun je overal naartoe. Dit hangt natuurlijk ook af van je voorkeur. Een voordeel van deze tijd van het jaar naar het buitenland gaan, is dat het veel goedkoper is dan in het hoogseizoen in de zomer. Toch kun je je misschien ook een romantisch beeld voorstellen bij kamperen in de tijd van Pasen. De lente is net begonnen en dan is het genieten in de natuur. Een echte picknick behoort dan ook tot de mogelijkheden. In het kader van de paasvakantie zijn er ook nog wel enkele cadeautips. Wanneer je gaat picknicken is een koeltas op wieltjes wellicht geen overbodige luxe. Daarnaast kan een barbecue niet ontbreken tijdens jouw Pasen op de camping. Klik hier om bekijken wat je zoal online kunt krijgen.

Hopelijk beginnen je hersenen op basis van bovenstaande op volle toeren te draaien. Hoe wil jij Pasen 2017 vieren? Wat wil je gaan doen? Wordt het een paasbrunch of ga je kamperen? Verlaat je Nederland of vier je het gezellig inclusief cadeaus met vrienden en familie? Er is nog genoeg tijd om hierover na te denken en cadeautips heb je al ontvangen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.