Reddit inzetten als informatiebron

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 3.8]

Wellicht heb je wel eens van Reddit gehoord, de social sharing website die verantwoordelijk is voor de ondergang van Digg en waar president Obama een succesvolle vragenronde deed voor de grote verkiezingen van vorig jaar.

Voor degenen die de website niet kennen zal ik even kort uitleggen wat het is en hoe het werkt. De website is misschien niet de mooiste die je zult tegenkomen maar het is wel functioneel en erg snel.

Reddit Homepage
Reddit Homepage

De eerste keer dat je op Reddit komt zul je een overzicht krijgen met links naar content dat door de gebruikers is geplaatst. Reddit bestaat uit zogenaamde subreddits: verschillende categorieën over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo heb je /r/policitics waar je discussies hebt over politiek en IAmA (Ask me Anything) waar een bekende (of bijzondere) persoon de vragen van de gebruikers beantwoord. Standaard is iedereen aangemeld op de volgende subreddits:

 1. pics
 2. gaming
 3. worldnews
 4. videos
 5. todayilearned
 6. IAmA
 7. funny
 8. atheism
 9. politics
 10. science
 11. AskReddit
 12. technology
 13. WTF
 14. blog
 15. announcements
 16. bestof
 17. AdviceAnimals
 18. Music
 19. aww
 20. askscience
 21. movies

De frontpage van Reddit bevat 25 links, wil je meer, dan klik je op volgende.

Reddit kan erg verslavend zijn en voordat je het weet ben je al 10 pagina’s verder en besef je dat je misschien iets anders moet gaan doen.

Maar niet alleen de links die worden geplaatst zijn interessant, de reacties die de gebruikers plaatsen kunnen erg informatief zijn. Zo zijn er vaak mensen die veel over een bepaald onderwerp weten en hier meer over kunnen vertellen.

Stemmen

reddit-upvote
Stemmen op reddit

Omdat Reddit erg populair is wordt er veel content geplaatst. Daarom kunnen de gebruikers ook stemmen op content zodat de links en berichten met de meeste upvotes bovenaan komen. Stemmen is simpel op Reddit. Vind je een artikel of een reactie leuk, dan klik je op het pijltje omhoog, vind je het niet leuk, dan klik je op pijltje omlaag. Wanneer anderen op jouw content (links of berichten) stemmen, dan ontvang je zogenaamde karma-punten. Deze punten zijn uiteraard niets waard maar wel enorm populair onder de gebruikers.

Aanpassen

Om de subreddits op Reddit te kunnen aanpassen moet je wel een account hebben. Dit doe je binnen enkele seconden met het registratieveld rechtsboven op de website.
Nadat je je hebt aangemeld kun je je afmelden van subreddits die je niet leuk vindt.

Uitschrijven kun je doen als je je op de subreddit bevindt, bijv. op reddit.com/r/pics. Hier zie je rechtsboven de optie om dit te doen. Aanmelden gebeurt ook op dezelfde manier, maar i.p.v. uitschrijven klik je op abonneren.

Subreddits

De kracht van Reddit zit in het feit dat er letterlijk duizenden subreddits zijn met bijna altijd ook een actieve community. Wil je weten of een bepaalde subreddit bestaat? Dan kun je hiervoor gebruik maken van de zoekfunctie. Een andere optie is achter de url reddit.com/r/ de naam van het onderwerp te typen, bijv: reddit.com/r/webdesign
Op deze manier kom je op de desbetreffende pagina, mits deze bestaat. Een aantal subreddits waar ik mij op heb aangemeld zijn:

/r/OSX
/r/Apple
/r/css
/r/web_design
/r/design

Via deze kanalen ontvang ik niet alleen interessant nieuws over onderwerpen die ik belangrijk vind, maar ook discussies, vragen, en nog veel meer. Dit is dan eigenlijk ook het grote verschil tussen andere bronnen zoals RSS. Op Reddit kun je vragen stellen, zelf anderen helpen en nieuwe dingen ontdekken. Je kunt op links en berichten stemmen zodat de beste altijd bovenaan komen.

En mocht een bepaalde subreddit (nog) niet bestaan, dan kun je deze zelf maken. Zo wordt je automatisch een admin van deze pagina en kun je bepalen wat er wel en niet mag worden gepost.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.