Samsung Wallet: Passbook voor Android

[Totaal: 14   Gemiddelde:  3.1/5]

Samsung Wallet is een handige mobiele app waar gebruikers op een plek tickets voor evenementen, vliegtuigtickets, klantenkaarten en kortingsbonnen kunnen opslaan.

Wat is Samsung Wallet

De Samsung Wallet is een dienst waarmee gebruikers via een app kaarten, coupons en tickets gemakkelijker kunnen verzamelen door ze digitaal op te slaan. Zo hoef je geen fysiek kaartje, ticket of coupon meer mee te nemen in je portemonnee. Je hebt ze altijd bij je in je eigen Samsung Wallet-app, veilig opgeslagen op je smartphone. Bovendien kan je op basis van tijd en locatie notificaties ontvangen waar en wanneer jij je tickets, kaarten en coupons kan gebruiken.

Op welke toestellen werkt Samsung Wallet?

Samsung Wallet Tickets
Samsung Wallet Tickets

De Samsung Wallet is in eerste instantie beschikbaar op de Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy Note I en de Samsung Galaxy Note II. In de toekomst zullen toestellen met Android versie 4.0 (Ice Cream Sandwich) en hoger volgens Samsung ook ondersteuning bieden voor de Samsung Wallet. Het is nog maar de vraag of er ook andere Android-toestellen de Samsung Wallet gaan ondersteunen. Om de concurrentie aan te gaan met Passbook van Apple zou dit een goede strategische zet kunnen zijn.

Tickets

De Samsung Wallet kan gevuld worden met verschillende soorten tickets zoals instapkaarten, bioscoopkaartjes, lidmaatschapskaarten en coupons met kortingen en aanbiedingen. De tickets zijn ingedeeld in vijf categorieën: transport, evenementen, klantenkaarten, kortingscoupons en algemene kaarten. De gebruiker kan deze kaarten downloaden via een e-mail of social media en veilig opslaan op de smartphone met Samsung Wallet.

Tickets toevoegen aan Samsung Wallet

Om gebruik te kunnen maken van Samsung Wallet kan de gebruiker Samsung Wallet downloaden en installeren vanuit de Samsung Apps. Nadat de gebruiker een ticket heeft gedownload kan deze eenvoudig worden toegevoegd aan de Samsung Wallet door op “Load to Samsung Wallet” te klikken.

Gebruik maken van Samsung Wallet

De Samsung Wallet bevat vijf verschillende categorieën voor verschillende soorten tickets.

 • Transport: trein- en buskaarten, vliegtuigtickets en andere gerelateerde tickets.
 • Evenementen: bioscoopkaartjes en concertkaarten.
 • Klantenkaarten: lidmaatschapskaarten en loyaliteits- en spaarpasjes.
 • Kortingskaarten: coupons met kortingen of aanbiedingen.
 • Algemeen: alle andere soorten kaarten welke niet passen in de andere categorieën.

Ook is het mogelijk dat de gebruiker zelf categorieën maakt of aanpast. Je kan klikken op een ticket in het hoofdscherm om gedetailleerde informatie te bekijken. Belangrijke informatie zoals een streepjescode en de geldigheid van de coupon of ticket. Voor gebruik bij offline winkels kunnen de gebruikers de coupons en tickets laten zien vanuit hun eigen Samsung Wallet.

Samsung Wallet voor winkeliers, ondernemers en bedrijven

Tickets kunnen opgemaakt worden met de kleuren en in de huisstijl van een winkelier of merk. Alles kan perfect afgestemd worden op de uitstraling van een bedrijf, merk of marketingstrategie.

Streepjescodes in Samsung Wallet

Samsung Wallet biedt voor het gebruik van streepjescodes ondersteuning aan de volgende formaten:

 • Codabar
 • EAN8
 • EAN13
 • UPC A
 • Code 39
 • Code 128
 • ITF
 • PDF417
 • QR-Code
 • Tekst

Notificaties: Time Alert en Location Alert

Om push-notificaties te ontvangen op specifieke tijden en/of locaties, kan de gebruiker de op tijd- en/of locatie-gebaseerde notificatie instellen op de achterkant voor meer informatie.

Co-Marketing in Samsung Wallet

Ontvang relevante aanbiedingen op basis van de gedownloade tickets in de Samsung Wallet. Het biedt voordelen voor klanten zoals gepersonaliseerde acties en aanbiedingen en biedt voor winkeliers en bedrijven nieuwe marketingmogelijkheden. Deze manier van co-marketing is zichtbaar aan de onderkant in de ticketdetails. Een voorbeeld hiervan is een vliegticket met 10% korting in de winkel met souvenirs gedurende je verblijf op vertoon van je ticket met Samsung Wallet.

Beschikbaarheid Samsung Wallet

Om dit moment is Samsung Wallet beschikbaar voor een select gezelschap. Ontwikkelaars kunnen naar verwachting rond de periode van mei 2013 aan de slag. Het is nog even wachten op de Samsung Wallet als gebruiker. Daarna zal ook snel duidelijk worden wat de verschillen en overeenkomsten zijn met de Passbook-dienst van Apple. Tot die tijd hebben gebruikers van Apple’s Passbook met een iPhone voordeel ten opzichte van de Android-gebruikers.

Tijdens de presentatie van Samsung Wallet is kenbaar gemaakt dat er al een aantal partijen samenwerken met Samsung. Onder andere Walgreens, Expedia, Lufthansa, Major League Baseball,Hotels.com, Booking.com en Belly zijn bekende namen die Samsung Wallet onder de aandacht brengen.

Zover bekend zijn er nog geen commerciële partijen in Nederland die zich bezig houden met het gebruik of het toepassen van de Samsung Wallet. Met de komst van de Samsung Wallet zijn de liefhebbers van aanbiedingen niet meer afhankelijk van Apple’s Passbook op een iPhone maar wordt het ook toegankelijk voor Android-gebruikers.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.