Schuurmachines en hun kernkwaliteiten

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Soorten schuurmachines

Machines om mee te schuren zijn overal verkrijgbaar. Kijk maar eens bij de bouwmarkt op het dorp of typ online het woord ‘schuurmachine’ in. Nee het vinden van schuurmachines is totaal niet moeilijk! Wat wel moeilijk is… het vinden van het juiste schuurapparaat. Er zijn namelijk een groot scala aan schuurapparaten verkrijgbaar. De één nog beter dan de ander, maar welke is nou geschikt voor de werkzaamheden die jij uitvoert? Allereerst is het daarom belangrijk om te weten waar je uit kunt kiezen. Zoeken als een kip zonder kop levert vaak niks op, maar met de juiste bagage en informatie kom je toch een stuk verder. In dit blogbericht drie belangrijke kernkwaliteiten waar je op moet letten bij het kopen van een schuurmachine.

Gebogen oppervlaktes schuren

Ben je van plan om bijvoorbeeld gebogen oppervlaktes te gaan schuren? Dan heb je helaas niet veel aan een vlakschuurapparaat. Nee! Je zult hier echt moeten kiezen voor een roterende- of excenter schuurmachine. De excenter is geschikt voor de fijne afwerking, maar de roterende volstaat in bijna alle situaties ook. Mocht je niet willen werken met 230V of op accu? Dan kan een pneumatische schuurmachine een uitkomst zijn. Dit schuurapparaat wordt aangedreven door luchtdruk.

Vlakke oppervlaktes schuren

Als je grote vlakke oppervlaktes wilt schuren. Dan kun je gebruik maken van een excenter schuurmachine, maar dit is niet altijd even makkelijk. Zeker wanneer je in hoeken wilt schuren gaat dit niet goed samen met een ronde schuurzool. Nee een bandschuurapparaat of een vlakschuurmachine kan hier het beste volstaan. Dit zijn namelijk machines die speciaal zijn ontwikkeld om grote oppervlaktes te schuren in mum van tijd.

Moeilijk bereikbare plekken schuren

Voor plekken die moeilijk bereikbaar zijn heb je natuurlijk geen machine nodig die van zichzelf al erg groot en lomp is. Nee een kleine en compacte schuurmachine volstaat hier het beste. Neem bijvoorbeeld een delta schuurapparaat of een stripschuurapparaat. Beide erg klein en voordelig inzetbaar in de meest veelzijdige situaties. Handig wanneer je bijvoorbeeld een tuinhek moet schuren of de versieringen in een deur.