Showbox – Gratis Films Streamen en Downloaden

Click to rate this post!
[Total: 120 Average: 2.3]

Showbox is een gratis Android app waarmee het mogelijk wordt om gratis films en series naar je telefoon en tablet te streamen. De app heeft een indrukwekkend aanbod aan films en series. Lees hier hoe je deze app kunt downloaden op je Android telefoon of tablet.

Alles wat je moet weten over Showbox

Showbox is een kwalitatieve app met een duidelijke interface en een groot aanbod aan films en series. De app is gemaakt en geoptimaliseerd voor mobiel en tablets. Helaas is de app niet beschikbaar voor iOS, maar enkel voor Android. Overigens is de app ook niet in de Play Store beschikbaar, je moet deze buiten de Play Store om downloaden en installeren. Hoe je dit kunt doen zullen we straks ook uitleggen.

Zoals gezegd laat Showbox je films en series streamen. Daarnaast kun je de films ook op je apparaat downloaden. Dit is vooral handig als je geen of een slechte internetverbinding hebt. Ook is het handig als je moet vliegen, zo hoef je je niet te vervelen in het vliegtuig.

  • De Showbox app is zeer eenvoudig te gebruiken en instructies zijn ook zeer gemakkelijk om te volgen.
  • Showbox is geheel gratis, zonder enige kosten in de toekomst.
  • De applicatie biedt een enorme database van zowel de nieuwe als oude producties.
  • De Showbox Android applicatie kan eenvoudig worden gedownload op je Android-apparaten. Het kan ook geinstalleerd worden op je PC door middel van BlueStacks.
  • Showbox geeft je de mogelijkheid om films te streamen op 720p kwaliteit (helaas geen 1080p).
  • Films en series kunnen ook naar je apparaat worden gedownloaden voor offline weergave.
  • De app ondersteund ook ondertitels via opensubtitles.org (een gratis account is wel vereist)

Showbox Downloaden en installeren

Ok laten we beginnen met het downloaden en installeren van Showbox op je Android apparaat. Ga hiervoor naar accountwiki.net/showbox en download de app via de download link op deze pagina. Je kunt dit op je PC doen, maar ook direct op je Android toestel. Als je het op je Android apparaat download is het makkelijker aangezien je het .apk bestand direct op je toestel hebt.

Onthoud goed waar je het bestand hebt gedownload. Om het te installeren moeten we eerst een instelling op Android aanpassen. Ga hiervoor in je instellingen naar Instellingen -> Beveiliging en zet Onbekende bronnen aan. Na de installatie kun je dit weer uitzetten.

Begin de installatie door op het .apk bestand te drukken. Volg de eenvoudige instructies op je scherm en installeer Showbox op je telefoon of tablet.

Ok nu we de app hebben geinstalleerd, kunnen we deze starten en de instellingen samen doornemen.

De app is verdeeld in verschillende schermen die je kunt bereiken via het hamburger icoontje linksboven. Via dit menu kun je ook schakelen tussen films en series. Rechtsboven het scherm kun je de films sorteren op datum, naam, rating, genre en jaar. Naast het menu icoontje heb je een zoekveld waar je kunt zoeken op een specifieke titel. Overigens kom je in het Niews scherm elke keer als je de app start. Via het menu kun je dus overschakelen naar films of series.

Showbox app
Showbox app interface.

Zoals je kunt zien heeft de app dus een behoorlijk simpel interface. Nadat je de film hebt gevonden die je wilt zien, klik je hierop om door te gaan. Je kunt nog een paar instellingen wijzigen zoals de ondertiteling, server, en filmkwaliteit.

Showbox film instellingen
Showbox film instellingen

Om de film te starten klik je op “Watch Now” of “Download” om de film te downloaden.

Showbox ondertitels

Indien je een film met ondertiteling wilt kijken, dan kun je dit eenvoudig doen door op de filmpagina op de knop “Subtitles” te klikken. De eerste keer zul je een scherm zien waarop je moet inloggen met je opensubtitles.org account. Indien je dus nog geen account hebt, maak je deze eerst een log je vervolgens in op dit scherm met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Showbox ondertitels
Showbox ondertitels

Vervolgens krijg je een keuze uit een lijst met beschikbaar talen. Voor Nederlands kies je “Dutch”. Het komt ook vaak voor dat je meerdere keuzes hebt voor ondertitels. Vaak is het dan proberen en kijken welke ondertiteling goed met de film synchroon loopt.

Server en kwaliteit veranderen

Het kan ook wel eens voorkomen dat de film niet afspeelt of dat het vaak vastloopt. Indien dit het geval is, kun je de serverlocatie van de film wijzigen. Ook dit doe je eenvoudig door op de “Servers” knop te drukken. Vervolgens krijg je een lijst te zien waaruit je kunt kiezen. Bij ons hebben torrents niet gewerkt dus kozen we een normale server.

Showbox server veranderen
Showbox server veranderen

Mocht je nog meer willen weten, laat dan een reactie achter zodat we je verder kunnen helpen.