Tweedehands Games Kopen – Waar moet je op letten

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Heb je geen zien om volle mep te betalen voor de nieuwste spellen? Of ben je geduldig en hoef je niet gelijk het allernieuwste spel gelijk spelen? Dan is het misschien verstandig om te kijken naar tweedehandse spellen. Deze zijn vaak in goede staat en kun je zonder veel uit te geven toch genieten van leuke games.

Tweedehands Spellen Kopen

Er zijn meerdere manieren om aan tweedehands spellen te komen. De meeste bekende is natuurlijk Marktplaats.nl waar je voor elk platform iets kunt vinden. Maar er zijn ook websites waar je tweedehands spellen kunt kopen. Voordeel van zulke websites is dat je vaak ook garantie krijgt en ook het spel mag retour verzenden als het niet bevalt. Deze bescherming heb je doorgaans niet op Marktplaats.

Waar moet je op letten

Krassen
Veel spellen zijn tegenwoordig disk-gebaseerd. De Playstation 2, originele Xbox, en de Xbox 360 maken gebruiker van DVD’s. De Playstation 3 en de nieuwste generatie game-consoles maken gebruiker van Blu-ray. Dit opslagmedium biedt ruimte voor voor meer data vergeleken met DVD.

Maar voor beide geldt dat wanneer ze bekrast zijn, de kans bestaat dat ze niet meer gelezen kunnen worden. Let er dus op dat een spel dus niet te veel bekrast is. Is dit wel het geval, neem dan geen onnodige risico.

Origineel of kopie
Het komt tegenwoordig bijna niet voor maar let er wel op dat een spel origineel is en niet gekopieerd. Indien een spel gekopieerd is, dan kun je deze vaak niet spelen op je console. Een gekopieerd spel kun je herkennen aan het feit dat deze geen artwork (illustraties) bevat aan de voorkant. Daarnaast is de onderkant van de DVD vaak van een paarse kleur.

gekopieerd spel
Bron: mybroadband.co.za

Zelf verkopen

Ben je klaar met een spel en je bent geen verzamelaar? Dan is het misschien verstandig om het spel weer door te verkopen. Zo verdien je er zelf weer wat aan, en maak je anderen blij met een tweedehands spel. Verkopen kun je net als kopen gratis op Marktplaats doen. Heb je daar geen zin in? Er zijn ook (web)winkels die spellen inkopen. Voordeel is dat je het spel sneller verkoopt, nadeel is wel dat je er vaak minder voor krijgt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.