Verstoppingen kun je voorkomen – Enkele tips

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Wanneer je vaak last hebt van verstoppingen is dit natuurlijk hartstikke vervelend en kan dit zorgen voor een scala aan problemen. Een afvoer zorgt er namelijk voor dat alles wat betrekking heeft met water in huis functioneert. Van het toilet tot aan de dakgoot. Een verstopping hierin zorgt ervoor dat je je huis niet meer op een normale manier kunt gebruiken en dat is natuurlijk hartstikke lastig. Als loodgieter Bodegraven kom ik een heleboel vreemde dingen tegen en allerlei verstoppingen die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Daarom in deze blog advies hoe je verstoppingen op een simpele, maar effectieve manier kunt voorkomen.

Pas op met wat je doorspoelt

Een toilet is geen afvalbak en dus moet je dus goed oppassen met wat je doorspoelt. Als loodgieter kom ik een heleboel vreemde dingen tegen van afwasbortels, tot afgedankte tandenborstels. Een afvoer is veel smaller dan het gat waar je toiletpapier in werpt. Zorg ervoor dat je niet zomaar alles door het toilet spoelt. Want een afvoer kan niet zomaar alles aan en verstopt veel sneller dan je denkt. Hierbij moet je niet alleen denken aan vreemde spullen, maar ook aan 3-laags toiletpapier. Wanneer je dit soort toiletpapier gebruikt is het wel handig om iets vaker door te spoelen.

Gebruik af en toe eens vloeibare ontstopper

Wanneer je denkt dat je binnenkort een verstopping hebt, dan kun je het beste eens spoelen met vloeibare ontstopper. Dit soort ontstoppers kunnen natuurlijk niet een gehele verstopping voorkomen, maar kunnen er wel voor zorgen dat het toilet niet verstopt. Dus loopt je toilet net iets minder goed door, dan spoel je met vloeibare ontstopper. Heb je uiteindelijk toch een verstopping? Geen paniek, bel een loodgieter. Vaak worden loodgieters gewoon gedekt door de verzekering en zo weet je zeker dat je een goede solide en snelle oplossing hebt en snel weer normaal gebruik kunt maken van je afvoer.