Videobellen met Whatsapp

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Toen WhatsApp vorig jaar eindelijk belfunctie kreeg, bleven we met slechts één vraag: wanneer we kunnen we videobellen? Er zijn tal van hints op zijn naderende komst en nu is de functie in de Android beta app getoond. Met Facebook als eigenaar, is een kwestie van wanneer, niet of, WhatsApp videobellen komt. Hier is wat we weten over hoe je WhatsApp video-oproepen.

WhatsApp videobellen is binnenkort beschikbaar

De WhatsApp videobellen functie lijkt een beetje dichter nu naar verluidt het werd gespot in een beta-versie van de app.

Zoals te zien in de onderstaande afbeelding, lijkt de WhatsApp videobellen opties aanwezig te zijn geweest, hoewel de functionaliteit niet beschikbaar was.
Facebook videogesprek

Hoe maak je WhatsApp videogesprekken

Dat is (nog) niet mogelijk, maar wat je kunt doen is het sturen van een videoclip naar je WhatsApp contacten. Om de video te sturen naar iemand in WhatsApp, volg je dezelfde procedure die je zou volgen om een foto, een geluidsfragment, je locatie of iemands contactgegevens te sturen .

Open een chat met de persoon die je de video wilt verzenden, tikt op de knop bijlage aan de bovenkant van het scherm (het is degene die eruit ziet als een paperclip) en tik vervolgens op het soort ding dat je wilt verzenden, dus, in dit geval zou je video aantikken. Je kunt een bijschrift toevoegen als je dat wilt, en dan kun je de clip verzenden door te tikken op de verzendknop in de preview.

Je kunt ook een video doorsturen die naar jou door iemand anders is gestuurd. Om dat te doen, houd je vinger gedrukt op het bericht dat je wilt doorsturen, tikt de voorwaartse pijl en kies een gesprek om het bericht naar te doorsturen. Maak je geen zorgen over het dataverbruik hier: Whatsapp zorgt ervoor dat een video niet tweemaal geupload hoeft te worden.

Hoe het maken van WhatsApp videogenprekken waarschijnlijk zal werken

WhatsApp heeft misschien niet nog video-functionaliteit, maar veel rivalen hebben dat wel – en je kunt een goed idee krijgen van hoe WhatsApp videotelefonie zal werken door het controleren van andere apps zoals de uitstekende Viber, dat een van de beste instant messenger apps voor Android te krijgen is.

In het geval van Viber is het maken van een video-oproep het maken van een telefoongesprek eerst. Selecteer je contactpersoon, tik op de Free Call-knop, en wacht tot de oproep om te verbinden. Zodra het verbindt, moet je op de knop Video-oproep klikken om over te schakelen naar videobellen modus, en de persoon met wie je belt moet het ook accepteren of je zal niet in staat zijn om diegene te zien.

Je kunt hetzelfde doen in Skype for Android – er is een knop die je kunt gebruiken om de video in- of uitschakelen tijdens een gesprek – maar in tegenstelling tot Viber is het niet nodig om eerst een telefoongesprek te starten als je niet wilt. Het enige wat je hoeft te doen is aanmelden, tik op het contact met wie je een video-oproep wil voeren en tik op de video-oproep. WhatsApp zal waarschijnlijk iets vergelijkbaars doen als Viber of Skype.

Wat als je geen WhatsApp videogesprekken wilt ontvangen?

Nogmaals, Skype laat zien hoe het waarschijnlijk zal werken: in het Instellingen menu onder spraak- en videogesprekken kun je kiezen uit de volgende opties:

Gebeld worden vanaf: kiezen van wie je Skype video-oproepen wilt ontvangen van. Je kunt deze optie gebruiken om ongewenste video-oproepen van onbekende mensen stoppen.

  • Oproepen automatisch beantwoorden: selecteer deze optie als je inkomende spraak en video-oproepen automatisch wilt beantworden.
  • Enable videobellen: op de meeste apparaten, is videobellen standaard ingeschakeld.
  • Technische info: selecteer deze optie als je technische informatie over je oproep wilt zien.
  • Video kwaliteit: kies je video-oproep kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit, hoe meer gegevens een video-oproep zal gebruiken.

Dat lijkt allemaal erg gevoelig voor ons, en het zou goed zijn als WhatsApp iets dergelijks introduceerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.