VLC Media Player Downloaden

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4.5]

Wil je video- of muziekbestanden afspelen in zowat elk formaat, dan is VLC media player waarschijnlijk het enige wat je nodig hebt.

VLC: Media speler en nog veel meer

VLC media player is de meest stabiele, flexibele, en lichtgewicht audio- en video-speler van dit moment, zeker in vergelijking met anderen die exotische formaten zullen afspelen na het downloaden van een codec.

Het programma behandelt tal van formaten, van MPEG naar FLV en RMBV bestanden. V10 bit codes plus multi-threaded decodering voor H.264, MPEG-4 / Xvid en WebM, evenals de mogelijkheid om HD en BluRay te spelen.

Ook handig is het feit dat je VLC media player kunt gebruiken om een bij voorbeeld bestanden af te spelen die je nog aan het downloaden bent, omdat het ook onvolledige video-bestanden afspeelt. VLC media player is echter niet alleen voor het afspelen van video. Het biedt ook uitstekende integratie met videokanaal streaming diensten zoals Channels.com, geeft je toegang tot kanalen zoals ESPN, Reuters, en National Geographic.

Hoe werkt het?

VLC media player heeft ook grote hotkey ondersteuning en als je de tijd nemen om de snelkoppelingen te leren, kan het gebruikt worden zonder de muis te raken. Als je DVD’s of video-bestanden ermee afspeelt, dan is dit geen probleem. Voor muziek speelt het min of meer elk bestand en is voorzien van een equalizer en playlist maker. VLC media player is niet zo intuïtief als iTunes als een media-manager, maar het is een veel flexibeler speler op het gebied van bestandsformaten. Je kunt het zelfs gebruiken om je bestanden te converteren, en naast het afspelen van alle formaten en fysieke media, ondersteund het veel streaming-protocollen en tv-capture kaarten.

vlc-macos-downloaden
VLC op macOS

VLC media player maakt het eenvoudig om ondertitels aan je video bestanden toe te voegen – plaats gewoon het SRT-bestand in de map waar je video ook in zit, en het zal automatisch afspelen met ondertiteling.

Tot slot, de interface in VLC media player is enigszins verbeterd in versie 2, hoewel het strikt functioneel blijft. Je kunt echter skins downloaden om het uiterlijk volledig te veranderen. Het menu Voorkeuren is uitgebreid zonder overweldigend veel opties, en er is uitgebreide documentatie online.

Compleet en gratis

VLC Media Player is simpelweg de beste multimedia-applicatie voor Windows, Mac, en Linux. Het speelt zo ongeveer alles, zonder gedoe – wat heb je meer nodig?

VLC media player ondersteunt de volgende formaten
MKV, WMV, MPEG, MP4, MOV, AVI, DivX, XviD, FLV, FLAC, WAV, REAL, VOB en nog veel meer

Voordelen

  • Ondersteunt een brede waaier van formaten
  • Goede hotkey support
  • Makkelijk te gebruiken
  • Zeer flexibel en lichtgewicht
  • Integratie met web-kanaal streaming services
  • Verbeterde interface versie 2
  • Speelt BluRay en HD

Nadelen

  • User interface is vrij basic
  • Gebruikersinterface gelikter in Mac-versie

VLC Media Player Downloaden

Download VLC Media Player voor Windows (gratis)
Download VLC Media Player voor macOS (gratis)
Download VLC Media Player voor Linux (gratis)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.