Waarom je een beetje geld nu goed kunt gebruiken

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Internet staat niet alleen vol met sites van aanbieders op het gebied van geldverstrekking, op dezelfde sites staan ook regelmatig de verhalen die een preventieve werking hebben. Terecht, aangezien het onverantwoord lenen van geld grote risico’s met zich kan meebrengen. Er wordt niet voor niets gewaarschuwd voor de grote gevolgen op korte en lange termijn van zich voortslepende termijnen en bedragen. Maar er kunnen toch ook momenten zijn waarop een beetje extra geld toch de nodige voordelen met zich kan meebrengen. We sommen een paar momenten op, met de wetenschap dat je ze vast wel herkent. Misschien brengen ze je nog eens op ideeën…

Carpe Diem
Om maar eens gedragen te beginnen, in het Latijn de spreek pluk de dag. Wat we daarmee bedoelen? Dat er momenten kunnen zijn dat je op een bepaald moment het er van wilt nemen. Bijvoorbeeld als het vakantieseizoen voor de deur staat en je weet dat je vakantiegeld eraan komt. Het kan zomaar gebeuren dat je dan tegen een aanbieding aanloopt van een vakantie. Een aanbieding is meestal tijdelijk en je wilt nu profiteren. Met name voor vliegreizen gaat dit op. Een vliegreis kan doordat het op een concurrerende markt zich afspeelt flink duurder of goedkoper worden. Een paar weken later kan dezelfde reis dus zomaar honderden euro’s duurder zijn. Als je weet dat het geld er aan komt, kan het tactisch zijn om dat voordeel toch te pakken met een lening.

Pak het voordeel
Dit gaat natuurlijk niet alleen op voor vakantiereizen. Aanbiedingen komen en gaan en vooral met dure aankopen is het oppassen geblazen dat je geen voordeel misloopt. Als je toch aanhikt tegen de aanschaf van een tv, mobiel en tablet en je ziet het model van je dromen langskomen, kan je je slag slaan met een beetje meer krediet. Bijvoorbeeld door je credit card te gebruiken of een persoonlijke lening af te sluiten. Omdat je ook daar rente over betaalt, dien je dit soort uitgaven altijd nauwkeurig te doen. Maar als het voordeel groter is dan het bedrag dat je gaat lenen, plus de rente, is het nog altijd goed mogelijk om nu te profiteren van een aantrekkelijk aanbod. Dat wordt dan mogelijk gemaakt door je lening.

Als je toch weet dat het geld uiteindelijk wel komt, kun je beter inzetten op een zo kort mogelijk looptijd voor luxegoederen. Zo geniet je nog lang na het afbetalen van je nieuwe apparatuur, of natuurlijk de foto’s van jouw droomvakantie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.