Wat is een PVC vloer?

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Vandaag de dag heeft de consument volop de keuze uit vloeren van verschillende materialen. Eén van de type vloeren die de afgelopen jaren een enorme groei in populariteit heeft doorgemaakt is de PVC vloer. PVC vloeren zijn logischerwijs gemaakt van PVC, wat staat voor Polyvinylchloride. PVC is een relatief goedkope stof die gemakkelijk te bewerken is en die tegenwoordig in veel huizen en in de industrie gebruikt wordt ter vervanging van hout en beton. Met betrekking tot vloeren heeft de toepassing van PVC een enorme groei doorgemaakt. Dit heeft mede als reden dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is en zowel qua ‘look’ als ‘feel’ veel soorten materialen kan nabootsen.

PVC vloeren zijn er in allerlei soorten, dikten, structuren en motieven. Door verschillende toepassingen en technologische ontwikkelingen zijn PVC vloeren steeds moeilijker te onderscheiden van andere soorten vloeren, zoals bijvoorbeeld een houtenvloer of een betonvloer. Wat belangrijk is, is dat PVC vloeren heel nauwkeurig gelegd worden. Oneffenheden in de ondergrond zorgen voor bolling en scheuren, maar indien een PVC vloer er goed in ligt dan is de kwaliteit van de vloer zeer goed te noemen. Een PVC vloer kunt u prima leggen of laten leggen in uw huis. Met de vele designs die er tegenwoordig zijn lijkt het dan bijvoorbeeld net of u een mooie en kostbare houten vloeren heeft.

De pvc vloeren zijn doorgaans leverbaar in 2 of 2,5 mm. Als de vloer correct gelegd wordt is de kwaliteit ruim voldoende voor woningen en projecten. De vloeren worden in stroken of in tegels gelegd, die in verschillende maten leverbaar zijn. De meeste vloeren hebben een slijtlaag van 0,3 mm en een PU (Polyurethane) finish. De PU finish zorgt voor een matte uitstraling, zodat uw vloer niet overdreven gaat glimmen. Daar naast zorgt deze finish ervoor dat de vloer gemakkelijk schoon te maken. Reinigen met lauw water is en eventueel wat groene zeep is meer dan voldoende. Gebruik a.u.b. geen schoonmaakproducten die vet zijn, aangezien deze niet goed zijn voor de vloer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.