Wat is Henna? Alles wat je moet weten

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Indische henna ontwerpen, ook wel aangeduid als Mehndi, zijn vooral van belang voor Indiase vrouwen, hoewel de mensen van andere culturen en nationaliteiten de ingewikkelde ontwerpen van de tatoeages ook toepassen. Henna is hoog aangeschreven in de Ayurvedische geneeskunde voor haar vermogen infectie en onzuiverheden te elimineren en kalmeert de maag. De geurige witte bloemen van de henna plant worden zelfs gebruikt om parfum te maken. Henna tatoeages zijn gemaakt in een aantal vormen en symbolen, en veel Indiase vrouwen geven de voorkeur aan henna bloem ontwerpen vanwege de vrouwelijke, delicate look van de tatoeages.

Het vereist een zeer vaste hand om de henna tatoeages correct toe te passen. In voorgaande jaren werd de henna plakken op de huid aangebracht met een lucifer voor precisie. Tegenwoordig kunnen henna worden gekocht in de vorm van een kegel en via een kleine opening op het punt van de kegel kunnen ingewikkelde ontwerpen worden gemaakt op de huid.

Indiase vrouwen krijgen henna tatoeages vaakst voor hun bruiloften. Er zijn een aantal salons, met name in India, dat henna tatoeage diensten voor bruiloften, of voor de Indiase festivals als Diwali bieden. Echter, in veel gevallen, wordt henna door meisjes of jonge vrouwen die geschoold zijn in de kunst, thuis bij de client aangebracht. Ter voorbereiding voor een bruiloft, worden henna bloemmotieven vaak getrokken op handen of voeten van de bruid. Ongeveer drie dagen voor een vrouw trouwt, is het gebruikelijk voor haar om al haar vrouwelijke familieleden uit te nodigen naar haar huis voor een mehndi ceremonie. Alle vrouwen krijgen hun handen en voeten versierd met henna tatoeages, maar tatoeages van de bruid zijn de meest gedetailleerde. De beelden in de tatoeage bevatten vaak flora ontwerpen, als een symbool van vruchtbaarheid. De meeste Indiase bruiden streven ernaar een gezin te stichten met hun echtgenoten, en willen dat hun kinderen gezond en gelukkig zijn. Natuurlijk kan de bruid ook kiezen uit andere ontwerpen. Bijvoorbeeld, de pauw is ook een teken van vruchtbaarheid, evenals liefde en geluk. Afbeeldingen van bloemknoppen zijn een indicatie van het nieuwe leven waar de bruid aan begint, en een teken dat de liefde zal bloeien en groeien in haar huwelijk. Het toepassen van Henna om de huid van de bruid wordt verondersteld om haar geluk als een nieuwe vrouw te brengen.

Wat is henna?

Henna is een bloeiende plant en de enige soort van het Lawsonia geslacht. De Engels naam “henna” komt van het Arabisch, in de volksmond losjes uitgesproken als Hinna.
Henna is een soort van een struik met een letterlijke vertaling van henna van een Arabische term. Het is een verpulvering van de bladeren van de belangrijkste plant die verf eigenschappen heeft. De kleuren van henna zijn groen, rood, en roze.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.