Whatsapp Downloaden

Met WhatsApp Messenger kun je tekstberichten, foto’s, video sturen en audio bellen via de internetverbinding van je mobiele apparaat.

WhatsApp is een multi-platform messaging-dienst en beschikbaar op de meeste mobiele besturingssystemen, maar ook Windows en Mac. Indien je WhatsApp wilt gebruiken voor de PC op de computer, klik dan hier.

Gratis alternatief voor SMS

WhatsApp Messenger vervangt de traditionele SMS-berichten met een gratis instant messaging-systeem via 3G/4G of WiFi.

Met WhatsApp kun je ook bellen, zelfs als je vrienden zich in een ander land bevinden. Gesprekken zijn gratis, omdat de app je internet verbinding gebruikt, zoals Skype het ook doet, in plaats van de oproep over het netwerk van de provider. Daarom zal Whatsapp, als je niet bent verbonden met WiFi, bij gesprekken je data-abonnement gebruiken.

Je kunt chatten met slechts een persoon of meerdere contactpersonen tegelijk, tot groepen van 50 personen. Het is een goede manier om snel te communiceren met meerdere personen tegelijk. Er is geen risico op verlies van de geschiedenis van gesprekken: In WhatsApp kun je ze opslaan en deze functie is laatste tijd verbeterd verbeterd.

In termen van opties, met WhatsApp Messenger kun je foto’s, audiobestanden, en video’s naar je contacten sturen. Je kunt ook een kaart van je huidige locatie delen of details van één van je contacten. Afbeeldingen en foto’s kun je bewerken door ze te roteren, bijsnijden, notities toe te voegen, of het toevoegen van opmerkingen en bijschriften.

Natuurlijk zijn emoticons een belangrijk onderdeel van een chat-app, en deze app wordt geleverd met overvloed. Je kunt gebruik maken van degenen die met de app worden geleverd, of nieuwe emoticons installeren via toepassingen zoals Smileys voor Chat.

Je kunt ook links sturen met de mogelijkheid van een rijke preview. Dit maakt het mogelijk voor mensen die je bericht ontvangen om te zien waar de koppeling naar verwijst voordat ze het openen.

Voor de veiligheid bevat de nieuwste versies van WhatsApp nu ook automatische end-to-end encryptie. Dit voorkomt dat externe partijen in staat zijn om toegang te krijgen, te lezen, of luisteren naar je berichten.

WhatsApp Messenger bevat ook een Push to Talk messaging functie. In de stijl van een walkie talkie, WhatsApp voegt de optie om op te nemen en te delen gesproken berichten in real time. Het is hetzelfde soort functie aangeboden door apps zoals Voxer en Zello.

Ondertussen ondersteunt WhatsApp Messenger Android Wear, Google’s slimme horloge besturingssysteem, wat betekent dat je je berichten kunt bekijken zonder dat je je telefoon hoeft te raadplegen. De functie ondersteunt lang bericht bekijken, gestapeld berichten en de standaard antwoord via voice-optie.

Een van de meest controversiële functie die WhatsApp onlangs heeft is de mogelijkheid om te zien wanneer de berichten die je verzonden hebt zijn gelezen. Twee blauwe teken dat je bericht is gelezen door de ontvanger, of dat alle ontvangers in een groep het bericht hebben gelezen.

Met de introductie van WhatsApp voor Web kun je ook direct berichten van WhatsApp vanuit de browser van je computer verzenden en ontvangen. Om te beginnen, bezoek web.whatsapp.com op je pc of Mac. Echter, als je liever Whatsapp wilt downloaden op je computer, bezoek dan de Whatsapp voor de PC pagina voor meer informatie.

Hoe werkt WhatsApp werkt?

Chatten met WhatsApp Messenger vereist dat zowel jij als jouw contactpersoon de toepassing hebben geïnstalleerd. Zodra je de app op je apparaat hebt geïnstalleerd, kun je meteen zien wie van je contacten het gebruiken, en kun je beginnen met ze te chatten.

Een eenvoudige manier om gratis chatten

Er zijn vele soortgelijke apps als WhatsApp Messenger, en sommige zijn zelfs nog beter. Chat-apps zoals Line en Telegram omvatten veel interessante functies die je niet kunt vinden in WhatsApp. Toch is de populariteit van deze app die het een essentiële download voor je mobiele telefoon maakt.

Voordelen
Stuur foto’s, audio, video, locatie, en koppelingen met de app

  • Groep berichten
  • Werkt op verschillende platformen
  • Ondersteuning voor Android Wear
  • Synchroniseert met webversie
  • Gratis bellen
  • Automatisch berichten opslaan naar Google Drive en iCloud

Nadelen

  • Werkt alleen als de andere persoon de app ook heeft

Whatsapp Downloaden

Whatsapp is er voor verschillende mobiele besturingsystemen. Klik hieronder op jou platform om te beginnen met downloaden van Whatsapp.