Whatsapp Problemen en Oplossingen

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 2.7]

Heeft u een probleem met WhatsApp? Hier zijn de oplossingen

WhatsApp is één van de meest populaire messaging-apps die er is, met meer dan 10 procent van alle mensen die het actief elke maand gebruiken. Gezien deze omvang van het gebruik, is het duidelijk dat het veel dingen goed doet, maar vandaag zullen we concentreren op wat er mis kan gaan. Hier zijn enkele van de meest voorkomende problemen met WhatsApp op Android en hun oplossingen. Uiteraard kun je veel van deze tips ook volgen als iPhone en Windows Phone gebruiker.

Ik kan WhatsApp niet installeren

Met het oog om de laatste versie van WhatsApp te kunnen downloaden, moet je een smartphone met minstens Android versie 2.1 (tegen het einde van 2016 worden Android 2.1 en 2.2 niet meer ondersteund) of hoger hebben. Je kunt de huidige Android-versie van je telefoon controleren in Instellingen > Over de telefoon.

Als je probeert om de WhatsApp app vanuit de WhatsApp website te installeren, moet je Onbekende bronnen ingeschakeld in de beveiligingsinstellingen. Ga naar Instellingen > Beveiliging > Onbekende bronnen om het te activeren.

Hoe kan ik WhatsApp installeren op een tablet?

Als je een tablet hebt die alleen werkt met Wi-Fi, zul je problemen ondervinden met het installeren WhatsApp, omdat je over het algemeen een SIM-kaart en een telefoonnummer aan je account moet koppelen om het te activeren WhatsApp.

Er is een oplossing voor dit probleem. Alles wat je nodig hebt is een werkende mobiele telefoon, je telefoonnummer, en onze gedetailleerde handleiding over hoe je WhatsApp op je tablet krijgt. Een woord van waarschuwing: als je rond te spelen met dingen die normaal niet zijn toegestaan, doet u dit op eigen risico.

Ik kan geen verbinding maken met WhatsApp of WhatsApp werkt niet

WhatsApp verbinding problemen worden meestal veroorzaakt door je Wi-Fi-netwerk of data-verbinding. Als je niet in staat bent om een bericht te sturen, hier zijn een paar oplossingen:

 • Zorg ervoor dat je telefoon is ingeschakeld (één voor de newbies).
 • Installeer de nieuwste versie van de app uit de Play Store of de App Store.
 • Controleer je internetverbinding, Wi-Fi, of 3G (in Instellingen> Draadloos en netwerk).
 • Zorg ervoor dat er een Task Killer app niet van invloed is op WhatsApp.
 • Leeg de app cache (Instellingen> Applicaties> WhatsApp> Clear Cache).
 • Ten slotte is de meest extreme oplossing: de app opnieuw installeren.

Soms ervaart zelfs de machtige WhatsApp server problemen. Als je denkt dat WhatsApp niet werkt omdat de service down is, ga dan naar de WhatsApp Status Twitter-account, waar de uitval updates worden bijgehouden.

WhatsApp kan niet mijn contacten herkennen

Er zijn een paar redenen waarom WhatsApp niet je contacten zou herkennen, dus hier is een eenvoudige checklist om ervoor te zorgen dat het doet:

 • Zorg ervoor dat je de juiste telefoonnummers hebt.
 • Zorg ervoor dat ze op dit moment gebruik maken van WhatsApp.
 • Zorg ervoor dat je de laatste versie van WhatsApp hebt.
 • In je lijst met contactpersonen, zorg ervoor dat al je contacten zichtbaar zijn.
 • In je lijst met contactpersonen, zorg ervoor dat al je contactgegevens groepen (vrienden, familie, collega’s, etc) zijn ingesteld op zichtbaar.

Hoe kan ik de internationale contacten toevoegen in WhatsApp?

We zijn er allemaal geweest: je reist door Zuid-Amerika, en je maakt kennis met dat meisje in dat hostel met wie je contact wilt houden. Je krijgt haar nummer, en zoekt naar haar in WhatsApp, maar ze is er niet …

De oplossing is simpel: bij het toevoegen van internationale contacten, moet je altijd voor zorgen dat je ook de juiste regiocode (bijvoorbeeld 51 voor Peru) toevoegt, zelfs als je huidige nummer gebruik maakt van dezelfde code. Het zou helpen als de andere persoon ook hetzelfde doet voor jou nummer. Als je de landcode handmatig invoert, moet je ook de eerste 0 te verwijderen uit het nummer.

Hoe kan ik contactpersonen in WhatsApp blokkeren?

Mensen blokkeren contacten voor een aantal redenen. Het proces is zeer eenvoudig. Als je een contactpersoon wilt blokkeren, enige wat je hoeft te doen is naar het gesprek met het contact dat u wilt blokkeren gaan, tik op de knop opties (de drie puntjes) en tik Meer en tik op Block.

Je kunt zoveel contacten als je wilt aan deze zwarte lijst toevoegen en dan zul je niet meer berichten ontvangen van hen. Als je later besluit dat je een contact wilt deblokkeren, ga terug naar dezelfde plaats en kies opheffen.

Wat betekent ‘het laatst gezien’ in WhatsApp?

De ‘Laatst gezien’ tijdstempel geeft aan wanneer een gebruiker voor het laatst gebruik gemaakt heeft van WhatsApp. Dit hoeft niet te betekenen dat ze je berichten hebben gelezen, alleen dat ze de toepassing hebben geopend.

Als je in WhatsApp bent en één van je contacten opent het ook, zie je zijn/haar status wijziging in ‘Online’, maar nogmaals, dit betekent niet dat ze je berichten hebben gelezen, het betekent enkel dat ze de app hebben geopend.

Hoe verberg ik mijn Laatst gezien timestamp in WhatsApp?

In WhatsApp, ga je naar je Instellingen, vervolgens naar Account, vervolgens naar Privacy. In dit menu, tik op Laatst gezien en selecteer Niemand uit de opties. Dit betekent dat niemand in staat is om de laatste keer dat je WhatsApp geopend had te zien. Het inschakelen van deze optie betekent dat je niet in staat zal zijn om te zien wanneer je contacten laatst online waren ofwel.

Ik kan “Laatst Gezien” niet zien op WhatsApp

Als je niet in staat bent om de Laatst gezien timestamp in een gesprek te zien , kan het zijn om een aantal redenen. Als je je eigen “laatst gezien” timestamp hebt uigeschakeld in Instellingen> Account> Privacy>, dan zal je niet in staat zijn om van andere mensen de Laatst gezien timestamp te zien.

Als het probleem zich slechts met één of een aantal contacten voordoet, dan zou het kunnen betekenen dat zij de Laatst gezien optie in hun WhatsApp instellingen hebben uitgeschakeld. Als ze je berichten ontvangen en beantwoorden, dan is dit bijna zeker het geval.

De laatste reden kan zijn dat een contactpersoon jou heeft geblokkeerd. Als je berichten nooit voorbij de twee grijze vinkjes komen, dan maakt het meer zeker dat je bent geblokkeerd, en als je geen wijzigingen in het profiel van de contactpersoon kan zien, dan weet je zeker dat je bent geblokkeerd.

Hoe betaal ik voor WhatsApp?

WhatsApp is nu volledig gratis. Dus maak je hierover geen zorgen.

Hoe maak ik een backup van mijn WhatsApp gesprekken?

Vanaf versie 2.12.453 van de app, ondersteunt WhatsApp nu Google Drive back-ups, wat de gemakkelijkste manier is om niets van je gesprekken kwijt te raken. Stel dit op door te gaan naar Instellingen> Chats en gesprekken> Chat back-up. Je kunt kiezen hoe vaak je wilt dat WhatsApp automatisch een backup van je berichten en media maakt en stel het zo in dat het alleen backups maakt als je verbonden bent met Wi-Fi.

Wat betekenen de blauwe vinkjes betekenen in WhatsApp?

Er is veel verwarring over wat de twee vinkjes in je WhatsApp bericht venster betekenen.
Hier volgt een korte samenvatting:

 • De klok symbool betekent dat je bericht nog niet is verzonden vanaf het apparaat.
 • Een grijs vinkje betekent dat het bericht is verzonden en door de WhatsApp-server is ontvangen.
 • Twee grijze teken: het bericht is geleverd op de beoogde apparaat.
 • Twee blauwe teken betekent dat de ontvanger / ontvangers het bericht hebben gezien. (In groepsgesprekken, betekent dit dat wanneer alle deelnemers in de groep het bericht hebben gezien.)

Hoe kan ik voorkomen dat mensen weten dat ik hun berichten hebt gelezen?

Met ingang van WhatsApp-versie 2.11.444, kun je de WhatsApp blauwe vinkjes (lees ontvangsten) uit schakelen, zodat gebruikers niet weten of je hun berichten hebt gelezen. Dit werkt in beide richtingen, dus deze optie alleen uitschakelen als je OK bent met niet weten wie je berichten ook hebben gelezen. Ga naar Instellingen> Account> Privacy> Leesbevestigingen.

Hoe kan ik mijn WhatsApp account verwijderen?

Ten eerste, het verwijderen van je WhatsApp-account en het verwijderen van de app WhatsApp zijn twee verschillende dingen. Als je de beslissing neemt om te stoppen met Whatsapp, kun je gewoon de app verwijderen als van je apparaat. Je zult in staat zijn om het later opnieuw te downloaden uit de Play Store als je wilt, maar dit is niet hetzelfde als je account verwijderen.

Om de WhatsApp app van uw telefoon te verwijderen: ga naar Instellingen> Applicaties> WhatsApp> Verwijderen.

Om je WhatsApp-account volledig te verwijderen: ga naar WhatsApp> Menu> Instellingen> Account> Verwijder mijn account en bevestig je telefoonnummer. Je hebt ook de mogelijkheid om het nummer dat aan WhatsApp is gekoppeld aan te aanpassen.

Hoe kan ik media automatisch downloaden uitschakelen in WhatsApp?

Hoewel dit is een super handige is bij een functie met gratis Wi-Fi, automatisch downloaden van media gedeeld door uw vrienden is niet het beste idee als je op je datalimiet moet letten.

Om deze functie uit te schakelen, ga je naar Instellingen> Chats en gesprekken> Media automatisch downloaden, en configureer de opties naar wens. Merk op dat spraakberichten altijd automatisch worden gedownload, maar hun bestandsgroottes zijn doorgaans veel kleiner dan foto’s en video’s.

Hoe kan ik bestanden delen en elk type bestand verzenden in WhatsApp?

WhatsApp heeft een relatief beperkt aantal type bestandstypen die je kunt sturen: foto’s, video’s, audio, locatie op de kaart, contactgegevens. Zelfs met die ondersteunde bestandstypen worden ze door WhatsApp zwaar gecomprimeert. Maar wat als je een PDF of GIF wilt versturen?

Vanaf versie 2.12.489 (momenteel in beta) ondersteunt WhatsApp het delen van documenten. Raak het paperclip icoontje en vervolgens Document en je kunt nu kiezen uit PDF-bestanden die zijn opgeslagen op je apparaat. Als je een heleboel documenten hebt gedeeld, is er ook een handige manier om het geschiedenis van welke documenten zijn gedeeld in een gesprek snel te zien. Tap op het trio van stippen, vervolgens Media en druk op het tabblad Documenten.

Als je deze update nog moet ontvangen, of als je niet graag met beta-versies werkt, dan is de gemakkelijkste manier om deze beperkingen te omzeilen is om een app te gebruiken. We raden CloudSend, die linkt naar een Dropbox-account en maakt vervolgens met korte URLs naar elk type bestand dat je wilt delen, in WhatsApp of elders. Download de app, druk op de deel-knop voor het bestand en kies CloudSend.

Download CloudSend op Google Play (gratis)

Als je meer vragen hebt, laat het weten in de reacties hieronder en we zullen dit artikel met meer oplossingen uitbreiden.

5 gedachten over “Whatsapp Problemen en Oplossingen”

 1. Ik kan geen Whatsapp berichten ontvangen/lezen. Krijg de melding “Wachten op dit bericht. Dit kan even duren Meer informatie” ( met een witte ondergrond) en de melding “Voor berichten die u naar deze chat verzendt en de gesprekken die u maakt, wordt vanaf nu gebruik gemaakt van end-to-end encryptie. Tik voor meer informatie.” ( met gele ondergrond). Hoe aan te passen geen idee, staat nergens duidelijk beschreven.

  Beantwoorden
  • Hallo Erie, dit lijkt op het eerste gezicht op een internet probleem. Enkele stappen die je kunt proberen om het probleem te verhelpen:
   1. Controleer of je wel een internetverbinding hebt. Doe dit door de browser op je telefoon te openen en naar een willekeurige website te gaan.
   2. Herstart je telefoon en kijk of dit helpt.
   3. Verwijder Whatsapp van je telefoon en installeer deze opnieuw van de Play Store of App Store.

   Mocht dit allemaal niet werken, laat het ons dan weten.

   Beantwoorden
 2. Ik heb nu hetzelfde probleem met het niet ontvangen van berichten. Ik kreeg berichten van een nummer dat niet in mijn contactenlijst stond, allemaal met de melding ‘Wachten op dit bericht”. Heb er op gereageerd en vervolgens ontving ik de reacties die daarop volgden wél. Toch blijven die eerste berichten op “Wachten” staan. Heb mijn internetverbinding gecheckt, telefoon herstart, whatsapp verwijderd en opnieuw gedownload maar ze staan nog steeds op wachten. Hoe nu verder?

  Beantwoorden
  • Hallo Nez, dit lijkt op een encryptie probleem met Whatsapp. Volgens deze pagina moet je de verzender van het bericht vragen om Whatsapp op zijn telefoon te openen (iets wat waarschijnlijk al gebeurd is aangezien je later wel berichten hebt ontvangen). Je kunt de verzender ook vragen om dezelfde handelingen te verrichten (indien mogelijk).

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.