Whatsapp Storingen

Is er een Whatsapp storing? of ligt het probleem toch aan je toestel. Whatsapp is langzamerhand en onderdeel geworden van onze dagelijkse leven, dus mocht het een keer uitvallen, kan het als zeer vervelend worden ervaren.

Troubleshoot eerst

Wat is er precies aan de hand? Komen je berichten niet aan? Of kan je helemaal geen berichten versturen? Mocht je wel berichten kunnen versturen maar komen ze niet aan (let goed op het symbool naast je bericht), dan kan het zijn dat het probleem zich bij de ontvanger voordoet. Probeer daarom ook meerdere personen een bericht te sturen.

Zie ook: Whatsapp problemen en oplossingen

Mocht je het bericht helemaal niet kunnen verzenden (de verzendknop is grijs), dan kan het wijzen op een Whatsapp- of een internetstoring. Volg de onderstaande stappen om het probleem te identificeren en oplossen.
Whatsapp storing

Is er een Whatsapp storing?

Mocht je geen verbinding met Whatsapp kunnen maken, dan zou dit kunnen betekenen dat er een Whatsapp storing gaande is. Maar het zou ook kunnen betekenen dat je toestel het probleem veroorzaakt. Hieronder zijn een aantal checks die je kan doen om erachter te komen wat het probleem veroorzaakt.

Check de Twitter account van Whatsapp

Whatsapp heeft een Twitter status update account waar je de laatste ontwikkelingen kunt volgen. Mocht er een algemene storing zijn, dan is dit de eerste plek die je moet controleren.


Check je internetverbinding

Geen Whatsapp-storing? Dan is de kans groot dat de verbdingproblemen door jou toestel worden veroorzaakt. Eerste wat je moet doen is kijken of je wel een internetverbinding hebt op je telefoon, aangezien Whatsapp niet werkt zonder een internetverbinding. Dus Staat je Wifi wel aan? Heb je wel mobiel internet via 3G/4G?

Check dit door simpelweg je browser te openen en een willekeurige website te bezoeken. Klik wel verder op de website om er zeker van te zijn dat je internetverbinding wel werkt.

Vraag je vrienden

Heb je wel internet maar kan je nog steeds niet Whatsappen? Vraag dan een vriend/kennis of hij/zij wel verbinding kan maken. Als dit niet het geval is, lijkt het op een algemene storing. Mocht diegene wel verbinding kunnen maken, dan is de kans groot dat het aan jou toestel ligt.

Over Whatsapp

WhatsApp Messenger is een cross-platform mobile messaging app voor smartphones zoals de iPhone, Android-telefoons, Windows Phone, en Blackberry. Met Whatsapp kunnen gebruikers berichten, foto’s, en andere informatie verzenden en ontvangen en de dienst wordt beschouwd als de beste alternatief voor SMS.