Wijnen uit Argentinië

[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Als men aan wijnlanden denkt, denkt men al gauw aan de oude wijnlanden zoals Italië, Spanje, Duitsland of Frankrijk. Deze wijnlanden produceren natuurlijk al vele jaren vele verschillende wijnen en zijn daarom enorm populair. Toch komen nieuwe wijnlanden, waaronder Argentinië, ook steeds meer opzetten. Het wijnland Argentinië begeeft zich minder land in deze markt als bijvoorbeeld Frankrijk en zodoende valt Argentinië dan ook onder de nieuwe wijnlanden. Toch produceert Argentinië heerlijke wijnen.

Wijnland Argentinië

Ondanks dat Argentinië dus onder de nieuwe wijnlanden bevindt, is het een enorm grote wijnproducent. Argentinië kent natuurlijk een heerlijk klimaat en hierdoor is het land ook enorm geschikt om heerlijke wijnen te produceren. Doordat vele kolonisten druivenrassen meenamen uit Europa, is men in Argentinië wijnen gaan produceren. In de vorige eeuw hebben de wijnen uit Argentinië zich enorm kunnen ontwikkelen, wat de kwaliteit natuurlijk alleen maar ten goede is geweest. Het grootste wijngebied in Argentinië, is Mendoza. Andere bekende wijngebieden zijn onder andere Salta, San Juan en Rio Negro.

Druivenrassen

In het wijnland Argentinië groeien natuurlijk vele verschillende druiven. In het grootste wijngebied Mendoza groeien voornamelijk de criolla druif en de malbec druif. Waar de criolla druif het meest wordt gebruikt voor de lokale consumptie, wordt de malbec druif juist gezien als de nationale druif. Officieel komt de malbec druif uit Frankrijk, maar daar komt deze druif totaal niet tot zijn recht. De wijnen die van deze druif worden gemaakt hebben een zachte maar volle smaak. In de smaak zult u tonen van rood fruit en chocolade herkennen. Andere druiven die veel worden gebruikt, zijn de merlot, syrah en barbera druiven. Natuurlijk worden er in Argentinië ook heerlijke witte wijnen geproduceerd. Druiven die hier voornamelijk voor worden gebruikt, zijn de chenin blanc, chardonnay en sauvignon druiven. Argentijnse wijnen zijn dus zeker de moeite waard om te proberen.